Επίσκεψη εργασίας του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. κ. Εμμανουήλ Πικουλή στην Καμπότζη

Επίσκεψη εργασίας του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθ. κ. Εμμανουήλ Πικουλή στην Καμπότζη

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου SAFEMA, στο οποίο το ΠΜΣ «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ διετέλεσε συντονιστής της κοινοπραξίας, πραγματοποίησε επίσκεψη, 25 με 30 Οκτωβρίου 2022, στον Πνομ Πεϊ και συμμετείχε ως επίτιμος καλεσμένος σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο, καθώς και επίσκεψη στα  Ηubs για την υγεία μητέρας – παιδιού, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας Καθηγητή Mam Bunheng και με τον Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Επιστημών Υγείας Καθηγητή Saphonn Vonthanak, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την  μεταφορά τεχνογνωσίας στην χώρα αυτή από την Σχολή Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ,  καθώς και οριζόντιες συνεργασίες σε θέματα εκπαίδευσης και καινοτομίας σε όλο το φάσμα των επιστημών υγείας.

Ειδική αναφορά έγινε στο νέο πλαίσιο που δημιουργείται με τη έναρξη του αγγλόφωνου ιατρικού προγράμματος, για ανταλλαγή φοιτητών, αλλά και νέων επιστημόνων προς και από την χώρα μας.

πηγή hub.uoa.gr