Ο Μιχάλης Ερωτόκριτος ζητά ακόμη μια θητεία για να ολοκληρώσει το σχέδιο του για την Κάσο

Ο Μιχάλης Ερωτόκριτος ζητά ακόμη μια θητεία για να ολοκληρώσει το σχέδιο του για την Κάσο

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

της Νατάσας Παμπρή

«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται ή έχουν προγραμματιστεί και στην έναρξη των ασφαλτοστρώσεων και πλακοστρώσεων στο νησί. Άλλωστε, στην υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης, ύψους 1.053.185 €, για την υλοποίηση του έργου «Πλακοστρώσεις Νήσου Κάσου», προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.

Παράλληλα ο κ. Ερωτόκριτος αναφερόμενος στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σημείωσε ότι το νησί δεν έχει σκουπίδια, εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσω της ανακύκλωσης που εφαρμόζεται , επίτευγμα για το οποίο ο Δήμος έχει βραβευτεί από τον Economist.

Στο ακτοπλοϊκό, ο Δήμαρχος της ΗΝ Κάσου, είπε ότι το νησί έχει την καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία που είχε ποτέ.

Για τον τουρισμό, σημείωσε ότι ότι περισσότεροι είναι οι επισκέπτες ομογενείς Κασιώτες από την Αμερική που επισκέπτονται το νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά και από την Αθήνα και λιγότεροι από τη Ρόδο.

Ερωτηθείς αν θα έχει αντίπαλο συνδυασμό στις εκλογές, ο κ. Ερωτόκριτος σχολίασε ότι δε χωρούν αντιπαλότητες στα μικρά νησιά: “Εγώ τους βλέπω σαν συναγωνιστές και όχι αντιπάλους”, είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε μάλιστα στα 4 νησιά που στις προηγούμενες εκλογές είχαν μόνο έναν συνδυασμό και επρόκειτο για τα νησιά Λειψοί, Αγαθονήσι, Σίκινος, Άη Στράτης, “νησιά που προοδεύουν και έχουν άξιους Δημάρχους”, όπως υπογράμμισε.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ “ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΣΙΩΤΩΝ- ΚΑΣΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ”

Η απόφαση μας να συγκροτήσουμε την ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, την «Κίνηση Κασιωτών – Κασίων Δράση» και να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συμπατριωτών μας πριν 4 χρόνια αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ήταν μια εύστοχη κίνηση.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε και με γνώμονα την πολυετή εμπειρία στην Τ.Α. και την ποιότητα των στελεχών που την υποστήριξαν .
Ενόψει των νέων αυτοδιοίκητων εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, κυρίαρχη φιλοσοφία μας είναι να ενισχύσουμε τον επιτελικό ρόλο του Δήμου, να συνεγείρουμε και να συστρατεύσουμε όλους τους παραγωγικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου, αλλά και τους Κασιώτες της διασποράς, στην κοινή προσπάθεια ΟΛΩΝ για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο νησί, για την ολοκλήρωση και συντήρηση των βασικών υποδομών του, για την υλοποίηση των μελετών που συντάξαμε , για την ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην προσπάθεια μας αυτή επιδιώκουμε όλες οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις, να έχουν την συναίνεση και την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων, να προσεγγίσουμε καλοπροαίρετα και με πνεύμα συνεργασίας με τον Β’ βαθμό Τ.Α. καθώς επίσης και την εκάστοτε Κεντρική Διοίκηση για θέματα που μας απασχολούν.

Στόχος μας παραμένει ο Δήμος να μπολιάζεται διαρκώς με τα στοιχεία της δημοκρατίας και της διαφάνειας που του επιτρέπουν να καταστεί πραγματικός αυτοδιοίκητος θεσμός. Δηλαδή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για :
-Έναν ανεξάρτητο Δήμο μακριά από κομματικές και παραταξιακές έριδες .
-Συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων εξασφαλίζοντας ευρύτερες πλειοψηφίες.
-Αντιπροσωπευτικότητα, με την συγκρότηση διάφορων οργάνων αφού μέσα από αυτά εκφράζεται κατά τεκμήριο η ίδια η κοινωνία.
-Την Ενωτική Πρωτοβουλία για προσέγγιση όλων των Κασιωτών που πιστεύουμε ότι απέδωσε καρπούς τόσο εντός του Δ.Σ. , όσο και εκτός και συνεχίζουμε να την επιδιώκουμε .
-Αγωνιστικότητα στην επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν, γιατί η πείρα μας έχει διδάξει πως τις πιο πολλές φορές η κεντρική εξουσία δεν κατανοεί άλλη «γλώσσα» παρά μόνο αυτή της διεκδίκησης και του αγώνα.
-Επιδίωξη μας ακόμα είναι εκτός από την αξιοποίηση των ιδίων πόρων, η εκμετάλλευση προγραμμάτων ευρωπαϊκών και εγχώριων που θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε, τα βασικά έργα υποδομών και να προχωρήσουμε, επιτέλους στην πολυπόθητη ανάπτυξη. Όλα αυτά μέσα σ’ ένα πλαίσιο οργανωμένων ρεαλιστικών ενεργειών και παρεμβάσεων.
Δημιουργήσαμε μία παράταξη ανεξάρτητη , που στηρίζεται στην αξιοκρατία, στην ισοτιμία, στην ισονομία, στην πολιτική και κομματική αυτονομία του κάθε συμπατριώτη όπου και αν αυτός βρίσκεται και ενεργοποιείται.

Με τις παρακαταθήκες και τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε , διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο των συμπατριωτών μας – συνδημοτών μας
Όλοι μαζί λοιπόν, για την ελπίδα και την αξιοπρέπεια, την βελτίωση της καθημερινότητας των Κασιωτών, με έναν Δήμο με θετικό κοινωνικό πρόσημο , ένα Δήμο για όλους τους Κασιώτες και τις Κασιώτισσες για την ουσιαστική ανάπτυξη του νησιού μας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
“ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΣΙΩΤΩΝ – ΚΑΣΙΩΝ ΔΡΑΣΗ”