Η ΕΡΤ και πάλι στο ΔΙΑΦΑΝΙ! Ολοκλήρωσε τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τη ΣΑΡΙΑ

Η ΕΡΤ και πάλι στο ΔΙΑΦΑΝΙ! Ολοκλήρωσε τα γυρίσματα ντοκιμαντέρ για τη ΣΑΡΙΑ

ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ρ.Τ. ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΑΝΙ 

ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΑΡΙΑ

Το τετραμελές τηλεοπτικό συνεργείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. που επισκέφτηκε στη διάρκεια του παρελθόντος Απριλίου τον τόπο μας με σκοπό την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα το νησί της Σαρίας, επανήλθε για να ολοκληρώσει τα προγραμματισμένα γυρίσματά του. Το ντοκιμαντέρ αυτό θα αποτελέσει επεισόδιο της σειράς “ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ” που προγραμματίζεται να προβληθεί στις αρχές του 2023 από τον τηλεοπτικό σταθμό της Ε.Ρ.Τ. 3.         Ο πρώτος κύκλος αναφέρεται κατ’ εξοχήν τα μικρονήσια της Δωδεκανήσου. Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί γυρίσματα στα νησιά Αρκιοί, Τέλενδος, Ψέριμος και Γυαλί, ενώ μετά τη Σαρία θα γίνουν γυρίσματα και στα νησιά Μαθράκι, Αντικύθηρα, Θύμαινα και Άης Στράτης. 

Το τηλεοπτικό συνεργείο αποτελείται από τους γνωστούς καλλιτέχνες:

Γιώργο Σαβόγλου, Σκηνοθέτη,

Διονυσία Κοπανά, Σκηνοθέτη – Σεναριογράφο, 

Γιάννη Μισουρίδη, Εικονολήπτη (Α΄ Κάμερα) 

Βαγγέλη Πυρπύλη, Εικονολήπτη (Drone – Β΄ Κάμερα).

Η κινηματογραφική αυτή καταγραφή εστιάζει από τη μια στην ιστορική κι από την άλλη στη βιωματική αποτύπωση όσων αφορούν το νησί της Σαρίας. 

Στην παρούσα φάση ασχολήθηκε με τις περιοχές Παλάτια, Άργος, Άης Ζαχαρίας, Βωνία, Αλιμούντα και Άης Παντελέμος.

Πολλοί ήταν οι συμπατριώτες που στήριξαν, καθένας με τον τρόπο του, την όλη προσπάθεια ώστε να γίνει κατορθωτό να αποδοθεί με ακρίβεια η εικόνα της σημερινής Σαρίας, αλλά και της Σαρίας του παρελθόντος.

Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον το τελικό αποτέλεσμα του ντοκιμαντέρ που είναι το πρώτο το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με το συγκεκριμένο νησί μας. 

Λεζάντα Φωτογραφίας: Το τηλεοπτικό συνεργείο στη διάρκεια συζήτησης με τους μελισσοκόμους Αφούς Παπαβασίλη στο καφεζυθεστιατόριο “ΡΑΧΑΤΙ” του Διαφανιού, ιδιοκτησίας του Προέδρου της Κοινότητας Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου Ηλία Παπαηλία.