Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απερίου, Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023

Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απερίου, Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023

Φωτοστιγμές από τον Εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Απερίου, Τετάρτη, 6η Δεκεμβρίου 2023.

Τιμήθηκε η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων και για πρώτη φορά του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου, Μεγάλου Υμνογράφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Χοροστάτησε ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο Καρπάθου και Ηρωικής νήσου Κάσου κ.Αμβρόσιος, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγ.Γεωργίου Βασσών και Εφημέριο Πυλών Αρχιμ. Καλλίνικο, από τον επίσης εορτάζοντα Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και Εφημέριο Ευαγγελιστρίας Καρπάθου Αρχιμ. Αμβρόσιο Μαναρουλά, τον Γραμματέα της Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερο π.Δημήτριο Ζαγόρα, τον Εφημέριο Όθους Οικονόμο π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, τον Εφημέριο Απερίου Ιερομ. π.Λουκά Ναβρούζογλου, τον Εφημέριο Μεσοχωρίου Πρεσβύτερο π.Στυλιανό Φασούλα και τον Εφημέριο Μενετών Πρεσβύτερο π.Μιχαήλ Φράγκο.

Έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ.Γεώργιος Χατζήπαπας και ο Ιεροψάλτης του Ι.Ν.Υπαπαντής Αρκάσας κ.Εμμανουήλ Δερμιτζάκης. Συμπροσευχήθηκαν ο Διοικητής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου κ.Ιωάννης Τσακιράκης, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι διαφόρων Ενοριών και λίγοι πιστοί. Επίκαιρο λόγο εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού εκφώνησε και απηύθυνε τις προσήκουσες ευχές προς τον Σεβασμιώτατο ο Οικονόμος π.Δημήτριος Σκαρβελάκης.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στην αγιοκατάταξη του νέου Αγίου Οσίου Γερασίμου, έδωσε στους Ιερείς ως δώρον το βιβλίο της κ.Χρυσής Ζαϊρη για τους εν Δωδεκανήσῳ Αγίους και στους πιστούς μια εικόνα του Οσίου Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου.

Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων

7.12.2023

Καρπαθιακά Νέα