Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Έσβησε η μικρούλα Νάντια

Φίλοι Ζώων Καρπάθου: Έσβησε η μικρούλα Νάντια

Η μικρούλα Νάντια η οποία είχε χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί ανήμερα των Φώτων, 6.1.2021, από αυτοκίνητο στην Κάρπαθο, έφυγε πριν λίγο από εμβολή στο Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά όπου νοσηλευόταν.

Η κτηνίατρος δρ. Αντιγόνη Γιαννάκακου, ήταν εκεί, μαζί της, την τελευταία της στιγμή. Έβγαλε μια φωνούλα κι έτρεξε κοντά της, να δει τι συμβαίνει. Μετά από δύο λεπτά ξεψύχησε πολύ ήρεμα και με την γιατρό στο πλάι της.

Αργά το χθεσινό βράδυ και ο ορθοπεδικός χειρουργός δρ Γιάννης Ψάθας, αφού εξέτασε την μαγνητική τομογραφία στην οποία μεταξύ άλλων ευρημάτων αναφερόταν «…σχεδόν πλήρη διατομή του νωτιαίου μυελού…_», συμφώνησε με την διάγνωση του νευροχειρουργού δρ Αναστάσιου Δανούρδη, ο οποίος με βάση την πολυετή εμπειρία του είχε κρίνει πριν την μαγνητική, ότι η μικρή δυστυχώς δεν θα τα κατάφερνε. Θέλαμε να είμαστε σίγουροι. 100 τοις εκατό.

Δεν θα κοιμίζαμε ένα πλασματάκι μόλις 3 χρόνων, εάν είχε την πιθανότητα να ζήσει μιας καλής ποιότητας ζωή, έστω και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Κι έτσι κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας, για να τη σώσουμε απευθυνόμενοι σε κάποιους από τους κορυφαίους γιατρούς της χώρας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η Νάντια δεν υπέφερε.

Αυτός ο άγγελος σα να μην ήθελε να μας κάνει να περάσουμε από την παραπάνω θλίψη που προκαλεί η επιβαλλόμενη ευθανασία. Η μικρούλα μας έφυγε από μόνη της, ήσυχα και ειρηνικά, νιώθοντας έστω και στο τέλος μια στάλα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.