Στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας ξεναγήθηκαν οι εκδρομείς από τις Πυλές Καρπάθου

Στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας ξεναγήθηκαν οι εκδρομείς από τις Πυλές Καρπάθου

γράφει ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων

5η ημέρα, Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022:

Στο Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας παρακολουθήσαμε σήμερα ένα δεύτερο ζωντανό μάθημα Ιστορίας από την διακεκριμένη συμπατριώτισσά μας ξεναγό και συγγραφέα κ.Αρτέμιδα Σκουμπουρδή. Σε μια μια τις αίθουσες και τις προθήκες του Μουσείου και σε κάθε μία από τις ιστορικές περιόδους η κα Σκουμπουρδή με τον γλαφυρό επιστημονικό της λόγο, με πάμπολλες σημαντικές πληροφορίες μας ταξίδεψε αιώνες πίσω και μας έκανε να νιώσουμε πόσο ξεχωριστή είναι η πατρίδα μας!

Μετά μια σύντομη στάση στήν είσοδο του ιστορικού Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “ΕΝ ΠΛΩ”, για να δουν και ν’ αγοράσουν τα παιδιά βιβλία, αλλά και να δεχθούν τα κεράσματα, βιβλία και γλυκά από τους κ.Γεώργιο Μπιλάλη και Λάμπη Θεοδώρου.

Έξω από την Εθνική Βιβλιοθήκη, το κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ακαδημία Αθηνών μια στάση και αναχώρηση για τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού, όπου είχαμε την εξαιρετική ευλογία να θαυμάσουμε έναν υπέροχο ναό και να πληροφορηθούμε από τους πολύ αγαπητούς πατέρες, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Κλαδίτη και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώργιο Χριστοδούλου το πολύ πλούσιο φιλανθρωπικό και κατηχητικό έργο της Ενορίας.

Η όμορφη εν Χριστώ γνωριμία και συναναστροφή επισφραγίστηκε με ένα ωραιότατο γεύμα και προσφορά δώρων προς όλους μας. Η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στο…. εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα όπου εγώ μεν είδα πόσες χιλιάδες πράγματα δεν μου χρειάζονται… αλλά τα παιδιά βρήκαν πολλά για να αγοράσουν!

30.12.2022

Καρπαθιακά Νέα