Καρπάθικη συμμετοχή στο σεμινάριο «Βιώσιμη καινοτομία και κουλτούρα αλλαγής» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος " Collective Innovation to Fight Climate Change" στη Σόφια

Καρπάθικη συμμετοχή στο σεμινάριο «Βιώσιμη καινοτομία και κουλτούρα αλλαγής» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος " Collective Innovation to Fight Climate Change" στη Σόφια

του Γρηγόρη Χατζηαντωνίου

Την περασμένη εβδομάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας πραγματοποιήσαμε το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου Collective Innovation to Fight Climate Change με θέμα «Βιώσιμη καινοτομία και κουλτούρα αλλαγής», όπου υποδεχτήκαμε 22 επιχειρηματίες από 5 χώρες: Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 5ήμερο σεμινάριο εστίασε στην εκμάθηση, τη συζήτηση και την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών σχετικά με το ρόλο και τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς την πράσινη και κυκλική οικονομία.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον αυξανόμενο ρόλο της καινοτομίας του επιχειρηματικού μοντέλου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Sofia Tech Park JSC για να κατανοήσουν τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε αυτό το καινοτόμο οικοσύστημα, την INTEGRA PLASTICS JSC ώστε να δουν από κοντα την ανακύκλωση πολυολεφινών και την Blagichka, το πρώτο εστιατόριο μηδενικών απορριμμάτων στη Βουλγαρία. Ευχαριστούμε πολύ τη CEED Bulgaria για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πέρα από τη συμμετοχή μου στο σεμινάριο με την ομιλία μου με θέμα “Συστήματα περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης και τρόποι να τα εφαρμόσετε”, είχα τη δυνατότητα να έχω μαζί μου στη Σοφία τρία αγαπημένα μου πρόσωπα από την Κάρπαθο, τα οποία παρακολούθησαν το σεμινάριο:

τον οικονομικό διεύθυνση της TOP VISION, Κομνηνό Σακέλλη, την Δρ. Περιβαντολλογίας Φουλα Νιοτή και την τοπική επιχειρηματία Μιχαελα Σπανομανωλή! Ευκαιρία το νησί μας να πρωτοστατήσει μέσω των επιχειρήσεων του στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής!

5.4.2023

Καρπαθιακά Νέα