Χαιρετισμός του ΗΛΙΑ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ στην επετειακή εκδήλωση "8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 - ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ"

Χαιρετισμός του ΗΛΙΑ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ  στην επετειακή εκδήλωση "8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944 -  ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ"

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΗΛΙΑ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

8η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ”

 

Όλυμπος, 8/10/2022

 

Αιδεσιμότατε, κ. Βουλευτή, κ. Πολιτευτή, κύριοι συνάδελφοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σεβαστοί προσκεκλημένοι, αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

τιμούμε σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την επέτειο της 8ης Οκτωβρίου 1944, την πρώτη ιστορικά μέρα που η ιδιαίτερη πατρίδα μας βρέθηκε ένα φθινοπωρινό πρωινό πρόσωπο με πρόσωπο με την επί αιώνες προσδοκόμενη Λευτεριά. Τη μέρα που περίμεναν γενιές Ολυμπιτών για αιώνες, στα αμέτρητα χρόνια της μαύρης σκλαβιάς.

Με την πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε πέρσι για πρώτη φορά η Κοινότητα Ολύμπου του Δήμου Καρπάθου τιμούμε ουσιαστικά την Καρπαθιακή Επανάσταση της 5ης Οκτωβρίου 1944, η οποία ξεκίνησε από τον ιερό βράχο των Μενετών και στάθηκε η αφετηρία των απελευθερωτικών εξελίξεων τόσο για τα χωριά του Καρπαθιακού Βορρά, όσο και για ολόκληρο το νησί μας.

Ο τελικός στόχος των πρωτοποριακών εκείνων πατριωτικών ενεργειών υπήρξε ευθύς εξ αρχής η Ένωση με τη μάνα Ελλάδα, στόχευση που ευτυχήσαμε να τη δούμε να γίνεται πραγματικότητα λίγα χρόνια αργότερα, φέρνοντας στην αγκαλιά της μεγάλης μας πατρίδας το σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου.

Το Κοινοτικό μας Συμβούλιο ζήτησε ήδη με ομόφωνη απόφαση του να υιοθετηθεί επίσημα η σοβαρή αυτή πατριωτική πρωτοβουλία από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και να καθιερωθεί η διοργάνωση της σε μόνιμη βάση εντασσόμενη οργανικά στο επίσημο πρόγραμμα των σχετικών εορτασμών του Δήμου Καρπάθου.                                                            Ευχαριστούμε όλους σας για τη σημερινή σας παρουσία, που μας τιμά εξαιρετικά σαν Όλυμπο και σαν Ολυμπίτες.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΛΥΜΠΟΣ!

ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΚΑΡΠΑΘΟΣ!

ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!

10.9.2022

Καρπαθιακά Νέα