Ημερολόγιο αυτοδιοικητικών εκλογών Καρπάθου 2023

Ημερολόγιο αυτοδιοικητικών εκλογών Καρπάθου 2023

Δε μιλάω πολύ, για να ψηφιστώ και να κερδίσω στις εκλογές!

Αυτό το δόγμα φαίνεται να ακολουθεί πλήθος των υποψηφίων του νησιού και μάλιστα αρκετοί από αυτούς, όψιμα, εμφανίζονται στα κοινωνικά δρώμενα της Καρπάθου.

Όλοι το γνωρίζουν αλλά φαίνεται πως γενικά είναι αποδεκτή η φιλοσοφία του δε μιλάω, δε λέω την άποψη μου, για να μη χαλάσω την καλή εικόνα μου και τις σχέσεις με κάποιους που ίσως να διαφωνούν μαζί μου! Επίσης όποιος δεν είναι μαζί μου αυτές τις μέρες γίνεται ολίγον… εχθρός μου!

Και είναι πράγματι περίεργο, ειδικά με τη θητεία του κ. Νισύριου, που θα λέγαμε ότι παρά την επαγγελματική αξιοσύνη του δεν κατάφερε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της παράταξης του με αποτέλεσμα την απογοήτευση και την γενικότερη απαξίωση.  Και για να μην είμαστε άδικοι μαζί του, στις τελευταίες 3 δημοτικές εκλογές η λέξη διάσπαση συνοδεύει την παράταξη που διοικεί (πριν τις εκλογές)!

Κι όμως οι Καρπάθιοι επιμένουν στη λογική συγγενών, φίλων και γνωστών που προσπαθούν να αποσπάσουν με κάθε τρόπο μια συναισθηματική δεσμευτική ψήφο!

Ερώτημα παραμένει τι γίνεται με τη νέα γενιά, με τους νέους που απογοητευμένοι δεν βλέπουν ανοιχτούς δρόμους στο νησί πέρα από τα τουριστικά εποχιακά επαγγέλματα.  Θα περίμενε λοιπόν κανείς το φευγιό να είναι το πιο σοβαρό θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. Πολλές φορές έχουμε ακούσει να γίνεται λόγος για την «ερημοποίηση της Καρπάθου» το πιστεύουμε ή όχι ανοίγεται μπροστά μας.

Τέσσερις μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και δεν ακούμε κανέναν ώριμο πολιτικό λόγο για τα θέματα που αφορούν το μέλλον και την εξέλιξη του νησιού.

Εύλογη απορία, έτσι στα μουγγά θα πάμε στις κάλπες;

Ποιος θα σηκώσει το βάρος και θα μιλήσει ανοιχτά για τις αγωνίες και τους προβληματισμούς  ειδικότερα των νέων ανθρώπων;

 

Μανώλης Δημελλάς

6.6.2023

Καρπαθιακά Νέα