Νίκος Κανάκης: Με μείον για την Κάρπαθο τα δρομολόγια που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο

Νίκος Κανάκης: Με μείον για την Κάρπαθο τα δρομολόγια που προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο

Προκηρύχθηκαν τα δρομολόγια των άγονων γραμμών για το 2024 με την Κάρπαθο να είναι και πάλι το μοναδικό νησί που θα έχει λιγότερα και εν μερει χειρότερα δρομολόγια σε σχέση με το 2023.

Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν τρία δρομολόγια την εβδομάδα με πλοίο κατηγορίας 2 ή 3 ως εξής:

α. ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή, . β) ΠΕΙΡΑΙΑΣ –ΘΗΡΑ – ΑΝΑΦΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΔΙΑΦΑΝΙ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΧΑΛΚΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή και γ) ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΘΗΡΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΣΗΤΕΙΑ – ΚΑΣΟΣ – ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή,

 

Καταργήθηκε το δρομολόγιο του ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ και τροποποιήθηκε το δρομολόγιο (β) που φέτος θα εκτελείται μέσω Ηρακλείου με προσέγγιση και στην Ανάφη με αποτέλεσμα την αύξηση της διαρκείας του ταξιδιού από Πειραιά κατά τέσσερις (4)ώρες .

 

Η πρότασή μας [i]πως θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητηθεί όπως τα σημερινά δρομολόγια προκηρυχθούν με πλοίο 1ης κατηγορίας όπως είναι το ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ και εναλλακτικά με πλοίο 2ης κατηγορίας και να προκηρυχθεί ένα ακόμη δρομολόγιο από Ρόδο μέχρι Ηράκλειο για την περίοδο Απριλίου Οκτωβρίου αγνοήθηκε και δυστυχώς για μια ακόμη φορά δικαιωθήκαμε αρνητικά.

Νίκος Κανάκης

28.11.2023

Καρπαθιακα Νέα