Κάλεσμα για τη συμμετοχή των παιδιών της ΚΑΣΟΥ στα 200 χρόνια από το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Κάλεσμα για τη συμμετοχή των παιδιών της ΚΑΣΟΥ στα 200 χρόνια από το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Δίνουμε βήμα στους νέους να εκφραστούν και προσδοκούμε να γίνουν η εμπροσθοφυλακή και οι θεματοφύλακες της Ιστορίας μας.

Σε αυτή ακριβώς τη θέση εδράζεται η πρωτοβουλία της ΚΟΔΕΔΗΚ να αποστείλει εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, δια του προέδρου της, την παρακάτω επιστολή προς τους δασκάλους των παιδιών μας :

Προς τους κ.κ Διευθυντές και το Διδακτικό Προσωπικό των σχολείων της Η.Ν.ΚΑΣΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Αγαπητοί φίλοι,

Επανερχόμενος στην επιστολή που εστάλη από την ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ στις 5/04/2023 σχετικά με την συμμετοχή των μαθητών του νησιού μας στις επετειακές δράσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου σας αποστέλλεται νέα διευρυμένη πρόταση η οποία περιλαμβάνει:

1.Δημιουργία εικαστικών έργων με ελεύθερη τεχνική και χρήση δημιουργικού υλικού σε μέγεθος χαρτιού Α3 και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν ήδη δοθεί. Σημειώνεται ότι το νέο κάλεσμα έχει σαν σκοπό τη συμμετοχή και νέων μαθητών οι οποίοι λόγω περιορισμένου χρόνου και σχολικών υποχρεώσεων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στο προηγούμενο.

2.Συγγραφή κειμένου με θέμα το Ολοκαύτωμα με τη μορφή που θα επιλέξει ο κάθε μαθητής (πεζό, διάλογος, ποίηση κλπ). Το κείμενο θα πρέπει να έχει έκταση από 150 έως 300 λέξεις για τους μαθητές του δημοτικού και 300 έως 650 λέξεις για τους μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου.

Κρίνεται απαραίτητο οι δημιουργίες των μαθητών να γίνουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος και σε ώρες που θα τους διαθέσετε σύμφωνα με την κρίση σας.

3.Ανάθεση στους μαθητές που το επιθυμούν, ενός κειμένου της επιλογής σας(ιστορικό, λογοτεχνικό κλπ) το οποίο σχετίζεται με το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ και το οποίο οι μαθητές θα μελετήσουν και θα επεξεργαστούν με τη βοήθειά σας, ώστε να είναι έτοιμοι να το αναγνώσουν/απαγγείλουν σε όλες τις επετειακές εκδηλώσεις που οργανώνονται για το 2024.

Έχει κομβική σημασία να προτάξουμε στις δράσεις και στις εκδηλώσεις αυτής της σημαντικής χρονιάς τη διαρκή παρουσία των παιδιών και των νέων μας γιατί είναι οι φορείς της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας.

Σε όλους τους μαθητές που θα ανταποκριθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτό το κάλεσμα θα απονεμηθεί από τον Δήμο και την ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ αναμνηστικό δίπλωμα/έπαινος και βεβαίωση συμμετοχής.

Για την ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ

Ο πρόεδρος

Ηλίας Μαστροπαύλος

Μπορεί να είναι απεικόνιση κείμενο
5.9.2023
Καρπαθιακά Νέα