Η Κύμη τίμησε τα 60 χρόνια μνήμης για τον Γ. Ν Παπανικολάου με τους Παυλόπουλο, Πελεγρίνη και Τριάντη

Η Κύμη τίμησε τα 60 χρόνια μνήμης για τον Γ. Ν Παπανικολάου με τους Παυλόπουλο, Πελεγρίνη και Τριάντη

Το Πολιτιστικό Σωματείο Φίλων Γ.Ν Παπανικολάου “ΙΠΠΟΚΛΗΣ” , τιμώντας τα 60 χρόνια που έχουν περάσει μετά το θάνατο του παγκόσμιου ευεργέτη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύμη Διοργάνωσε μία σπουδαία εκδήλωση με τίτλο «Η αξία του ανθρώπου».

Το τόσο επίκαιρο αλλά και πολύπλευρο θέμα ανέλαβαν να αναλύσουν και να φωτίσουν με τις ιδιαίτερες γνώσεις τους ο τέως πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τριάντης.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο πρόλογο όπου ο εμπνευστής της  κ. Κώστας Καρτελιάς, απηύθυνε ευχαριστήριο χαιρετισμό στους αξιότιμους καλεσμένους του και στον κόσμο που προσήλθε με ενδιαφέρον  για να παρακολουθήσει, κάνοντας μάλιστα χιλιόμετρα ταξίδι κάποιοι από αυτούς. Ενώ απουσίασε λόγω ανειλημμένου ταξιδιού στο εξωτερικό ο Πρόεδρος της κοινότητας Κύμης κ. Μαργέλης Άγγελος, ο οποίος είχε θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση.

 

Για ακόμη μία φορά το Σωματείο “Ιπποκλής” και ο Κώστας Καρτελιάς χάρισαν στην Κύμη μία σημαντική εκδήλωση. Την πιο σημαντική εκδήλωση που έχει δει η πόλη και ο δήμος μας, τα τελευταία χρόνια.

 

Στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του Κύμη Palace o πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης σε μία συζήτηση που συντόνιζε ο έγκριτος δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης το θέμα “Η αξία του ανθρώπου” έγινε η αφορμή για μια πραγματικά μοναδική  εμπειρία, ουσιαστικής  γνώσης για όσους είχαν την τύχη να παρευρίσκονται.

Ο μεστός επιστημονικός λόγος των ομιλητών καθώς και η τοποθέτηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου καθήλωσαν, με το ενδιαφέρον τους, πάνω στο πολύ ευαίσθητο και ιδιαίτερο θέμα της αξίας του ανθρώπου, δίνοντας σε όλους την αίσθηση για το πόσο ο τόπος επιθυμεί και σημαντικές προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα διψούν να τιμούν και να αφιερώνουν, τις γνώσεις τους σε εκδηλώσεις για τον σπουδαίο ευεργέτη Παπανικολάου, που έχει την μοναδική τιμή, η Κύμη να αποτελεί την γεννέτηρά του.

Αισθητή ήταν η απουσία του δημάρχου κου Μπουραντά καθώς και του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ιατρού Γιώργιου Ζέρβα, του αντιδημάρχου πολιτισμού κου Νίκου Μπαράκου και των αντιδημάρχων της δημοτικής αρχής, πλην του εκ Κύμης κου Θεοδώρου.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση πλήθος κόσμου, ενώ τις θέσεις των επισήμων πλαισίωσαν από την Ιερά Μητρόπολη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Πρωτοσύγκελος π. Νικόδημος Πόγκας και ο Αναγνώστης και Υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου Περιβολίων κ. Ρέτσας Αναστάσιος. Επίσης ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Σπύρος Πνευματικός, ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υφυπουργού κ. Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο τ. βουλευτής και ε.τ αντιστράτηγος Άγγελος Πνευματικός, ο εν αναμονή Πρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Παντελής, η Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας  κα Νία Κομπορόζου, ο αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεόδωρου , ο τ. Δήμαρχος κ. Δημήτριος Θωμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Αρετή Μπάτσα, κ. Χριστόπουλος Βασίλης, κ. Αναστάσιος Βλάχος, κ. Αναγνώστου Παναγιώτης και κ. Ζέρβας Θέμης.

 

Ακόμη, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Δ.Ε Κύμης, Οξυλίθου κα. Κλαίρη Κατσαρή, Πύργου κ. Σταύρος Στοφόρος και Ανδρονιάνων κ. Γεώργιος Κοτσής , οι τοπικοί σύμβουλοι κα Κουτέλου Αικατερίνη και κα Νίνα Γαλάνη, ο ιατρός Κωνσταντίνος Πράγιας ο οποίος διετέλεσε πρώτος διευθυντής στο γενικό νοσοκομείο Κύμης, η κα Αναστασία Πουλημένου γυναικολόγος μαιευτήρας του Γ. Νοσοκομείου Κύμης, ο π. δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Αμπελιώτης, ο κ. Στάθης Βελισσαράκος,  ο κ. Θεόδωρου Γεώργιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “ΙΠΠΟΚΛΗΣ” κα Κατερίνα Αμπελιώτη, και αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων πολιτισμού του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Πηγη www.eviaxpress.gr