Στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου στη Βαλτιμόρη ο Μητροπολίτης Απόστολος Νιου Τζέρσεϊ

Στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου στη Βαλτιμόρη ο Μητροπολίτης Απόστολος Νιου Τζέρσεϊ

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Απόστολος Νιου Τζέρσεϊ επισκέφθηκε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αγίου Νικολάου στη Βαλτιμόρη, MD με σκοπό τον εορτασμό της Ιεραρχικής Θείας Λειτουργίας σε ανάμνηση του εορτασμού της 76ης Επετείου της Ενοποίησης των Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία του Ευαγγελίου της τελικής κρίσης και πώς το Ευαγγέλιο τονίζει την αναγκαιότητα να έχουμε αγάπη και συμπόνια για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Μίλησε επίσης για τη θλίψη, τον πόνο και την καταστροφή που φέρνει ο πόλεμος και τόνισε τη σημασία των προσευχών μας για ειρήνη στον κόσμο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι νέοι της περιοχής ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές από τα Δωδεκανήσια Νήσους μετατράπηκαν στην εκκλησία καθώς ο Σεβασμιώτατος προσέφερε Δοξολογία εις ανάμνηση αυτής της ιστορικής επετείου.

Μαζί με τον Σεβασμιώτατο για τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία ήταν αξιωματούχοι από όλη την περιοχή, μεταξύ των οποίων η Πρέσβειρα της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αικατερίνη Νασίκα, ο Πρόξενος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και στρατιωτικοί ακόλουθοι από τις διπλωματικές αποστολές Ελλάδας και Κύπρου: Συνταγματάρχης Παναγιώτης Βλαχόπουλος, Συνταγματάρχης Ανδρέας Ανδρέου, και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AHI, Νικ Λαριγάκης.

Στη συνέχεια ο εορτασμός συνεχίστηκε στην πλατεία Greektown με τη συμμετοχή εκατοντάδων αφοσιωμένων Ελλήνων από όλη την ευρύτερη περιοχή της Βαλτιμόρης.

Όλο το απόγευμα τα παιδιά του Ελληνικού Σχολείου Αγίου Νικολάου προσέφεραν όμορφα ελληνικά ποιήματα και τραγούδια, ενώ η νεολαία από τον Πανελλήνιο Χορευτικό Όμιλο, Ελληνικά Χρυσά Νομίσματα Αγίου Νικολάου, Παράσταση Χορευτικού Ομίλου Ροδιακού Ομίλου «Διαγόρας» και Χορευτικό Όμιλο Καρπαθίων «Αναγέννηση Ολύμπου» προσέφεραν παραδοσιακούς Ελληνικούς Χορούς για να σηματοδοτήσουν τους ευοίωνους περίσταση.

Η Πρέσβειρα Αικατερίνη Νασίκα και ο Πρόξενος των Κυπούρων Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου συγκινητικές παρατηρήσεις για την ιστορία και τη σημασία της Ενοποίησης των Δωδεκανήσου με τη Στερεά Ελλάδα.

Στην εορταστική ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία αυτής της εκδήλωσης, καθώς μας προσφέρει την ευκαιρία να γιορτάσουμε και να διατηρήσουμε τον ελληνικό μας πολιτισμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα την ομορφιά και τη μοναδική κληρονομιά των Δωδεκανήσου.

Επιπλέον, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον πρόεδρο της Εκδήλωσης, Γιώργο Κομνηνό, και την Πρόεδρο του Ενοριακού Συμβουλίου, Σταματία Ιερομονάχου για τις τεράστιες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν την επιτυχία αυτής της ομορφότερης εκδήλωσης.

13.3.2024

Καρπαθιακα Νέα