Πως διαμορφώνονται οι δυνάμεις στον Δήμο Καρπάθου - Κρίσιμη η Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Πως διαμορφώνονται οι δυνάμεις στον Δήμο Καρπάθου - Κρίσιμη η Κυριακή 7 Νοεμβρίου

Το …Νοέμβριο 2021 και όχι το Σεπτέμβριο, όπως αρχικά ήταν σχεδιασμένο, θα πραγματοποιηθούν οι Δημαιρεσίες για την εκλογή νέων θεσμικών συλλογικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα η εκλογική διαδικασία για νέα προεδρεία Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και μελών στις Οικονομικές Επιτροπές και Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων και Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021.
Αυτό προβλέπεται ρητά από την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών (87 ΑΠ: 59646/20-8-2019) με τίτλο «Εκλογή μελών των προεδρείων στα νέα δημοτικά συμβούλια».
Συγκεκριμένα αναφέρεται :«1. Χρόνος εκλογής – θητεία
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 4 περ. δ’ και 64 παρ. 1 του ν. 3852/20105 , η διαδικασία εκλογής των μελών του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου για τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023 λαμβάνει χώρα την Κυριακή 1 ή 8 Σεπτεμβρίου 2019 (έναρξη της δημοτικής περιόδου – πρώτη θητεία) και την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 (τρίτο έτος δημοτικής περιόδου – δεύτερη θητεία).Η ανωτέρω χρονική κατάτμηση προκύπτει από το γεγονός ότι η δημοτική περίοδος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Όσο αφορά τα δεδομένα για τον Δήμο Καρπάθου οι εμπλεκόμενες πλευρές και εννούμε κυρίως τη παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους.

Η πλειοψηφία της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να “παίξει” δυνατά και δεν αποκλείουμε να κατεβάσει υποψηφίους για όλες τις θέσεις συμπεριλαμβανομένης βέβαια και αυτής του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Μια θέση που δεν είναι κλειδωμένη! Αφού δε γνωρίζουμε εάν ο σημερινός Πρόεδρος κ. Παραγιός, επιθυμεί να συνεχίσει ή θα επιλέξει να απέχει. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια κενή θέση Αντιδημάρχου, αυτή του Περιβάλλοντος και ίσως ο δήμαρχος τον επιλέξει για αυτόν τον τομέα. Κάτι που θα άνοιγε πολλούς δρόμους.

Μετράμε λοιπόν λιγότερο από έναν μήνα για τις κρίσιμες εκλογές και μέχρι τότε,  οι κ.κ. Νισύριος-Κατσάνης και Τσαμπουνιεράκης δίνουν τη δική τους μάχη. Η κοινωνία θα κρίνει εάν η συμφωνία των παρατάξεων αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα στο νησί, βέβαια ακούσαμε ότι πρόκειται για “διοίκηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου”! Αυτό βέβαια δεν αθωώνει κανέναν.

Απέναντι τους η μοναδική αντιπολίτευση που φαίνεται να αναπτύσσεται είναι η πλειοψηφία της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ. Από τις πρώτες ανακοινώσεις τους φαίνεται ότι και οι 6 είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν “τόπο και χώρο”.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κάρπαθος δεν έχει περιθώρια για ανοχές, δοκιμές, ούτε από περιόδους χάριτος.