Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Επιλογή των κυβερνήσεων η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Επιλογή των κυβερνήσεων η απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας

Δελτίο τύπου

Το ΚΚΕ συστηματικά αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την υποχρηματοδότηση στην Υγεία.

Διεκδικούμε την επίλυσή τους με τις παρεμβάσεις μας στις διαδικασίες της Βουλής και κυρίως με τη δράση μας μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Αποκαλύπτει τα γνωστά σε όλους σαθρά επιχειρήματα όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ,  ότι «το κράτος δεν έχει λεφτά», τα «δημοσιονομικά περιθώρια δεν επιτρέπουν» , «ορθολογισμός των δαπανών» και πλήθος άλλα, για να δικαιολογήσουν την κοινή τους πολιτική στην εμπορευματοποίηση της υγείας, που διαμόρφωσε αυτήν τη σημερινή άθλια κατάσταση.

Την ίδια στιγμή σκανδαλώδης είναι η στήριξη με παντός είδους κίνητρα και προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων. Πακτωλός τα εκατομμύρια στήριξης σε τουριστικούς ομίλους. Δισεκατομμύρια τα χρήματα που πηγαίνουν σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τις ανάγκες της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει ούτε καν τα σύνορά μας.

Η αντίθεση αυτή είναι πρόκληση για το λαό της Ρόδου που βιώνει τις συνέπειες της ακρίβειας, τα επακόλουθα στην υγεία του από τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς στο τουρισμό, αντιμετωπίζει τη γύμνια του Νοσοκομείου και την συνολική απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η προσπάθεια και ο αγώνας του προσωπικού του Νοσοκομείου για άμεση επίλυση των προβλημάτων που αναλυτικά αναφέρουν στο υπόμνημά τους , μας βρίσκει δίπλα τους.

Οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στην επιστήμη, στην τεχνολογία, το πολυάριθμο υγειονομικό προσωπικό που υπάρχει στη χώρα μας, αλλά δεν αξιοποιείται στο δημόσιο σύστημα υγείας, αποδεικνύει ότι το εμπόδιο διαχρονικά είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει «πυξίδα» του την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα και στην Υγεία.

Αυτό το εμπόδιο πρέπει να βγάλει από τη μέση το λαϊκό κίνημα για να είναι η Υγεία  καθολικό δικαίωμα, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους ανθρώπους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.