Διήμερη περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Κάρπαθο

Διήμερη περιοδεία από κλιμάκιο του ΚΚΕ στην Κάρπαθο

 

Διήμερη περιοδεία πραγματοποιήθηκε στην Κάρπαθο στις 7 και 8 Ιουνίου από κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Γιάννη Αγγέλου, Συνταγματάρχη (ΜΧ) εα, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, Ηλία Λογοθέτη και Καίτη Οικονομίδου.

Σε σύσκεψη που έγινε με φορείς και εργαζόμενους του νησιού, αναδείχθηκαν προβλήματα που ανησυχούν τους κατοίκους, τα οποία θα διαιωνίζονται, ακόμα και θα χειροτερεύουν, αν συνεχίσει να εφαρμόζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τα δημιούργησε.

Η μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ένα ακόμη βήμα, για να παλέψει ο λαός από καλύτερες θέσεις απέναντι στη νέα βαρβαρότητα που του ετοιμάζουν. Μπορεί σήμερα να ξεπεράσει κάθε εργαζόμενος και κάθε βιοπαλαιστής δισταγμούς και προκαταλήψεις, να δυναμώσει την γνήσια λαϊκή – μαχητική αντιπολίτευση που θα χρειαστεί δίπλα του την επόμενη μέρα.

Το μήνυμα ότι ο λαός μας μπορεί να βγει πιο δυνατός την επόμενη μέρα με δυνατό ΚΚΕ, μετέφερε και συζήτησε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους και στον ΔΕΔΔΗΕ , το Δήμο, τον ΕΦΚΑ και το Νοσοκομείο του νησιού.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Καρπάθου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Σε σχετική συζήτηση ενημέρωσε ότι προσλήφθηκαν δύο νοσηλεύτριες ως επικουρικό προσωπικό, ενώ αναδείχθηκε η μεγάλη υποστελέχωση και η ανάγκη μαζικών μόνιμων προσλήψεων στην Υγεία. Τα προβλήματα στην Υγεία και η πρόταση του ΚΚΕ συζητήθηκαν και με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, όπως της έλλειψης προσωπικού, αφού προβλέπονται 120 και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 68 εργαζόμενοι. Το πρόβλημα είναι πιο μεγάλο στην καθαριότητα όπου υπάρχουν μόνο 7 εργαζόμενοι για όλο το νησί. Οι συμβασιούχοι που αναμένεται να προσληφθούν το επόμενο διάστημα ουσιαστικά θα καλύψουν ανάγκες δύο μηνών.

Από πλευράς μέσων, κυκλοφορεί μόνο ένα απορριμματοφόρο παλαιό, ενώ τρία είναι ακινητοποιημένα. Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ενέργειες για να πάρει το νησί ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα, η διαδικασία είναι εξαιρετικά χρονοβόρα. Αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους η μαχητική δράση του ΚΚΕ και το γεγονός ότι βρίσκεται πάντα κοντά τους.

Αυτή τη συνέπεια, τη σταθερότητα του ΚΚΕ στο πλάι του λαού πρέπει να εμπιστευτούν ακόμα πιο πολλοί εργαζόμενοι και σ’ αυτές τις εκλογές.

Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος στις ζωές μας και όχι στα κέρδη των λίγων.

Δελτίο Τύπου

9.6.2023

Καρπαθιακά Νέα