Τελευταία φάση για το κτήριο πολιτισμού στο Κονάκι! Κατεβαίνει στην Κάρπαθο ο εργολάβος

Τελευταία φάση για το κτήριο πολιτισμού στο Κονάκι! Κατεβαίνει στην Κάρπαθο ο εργολάβος

“Το κτήριο στο Κονάκι (παλιό Δημαρχείο) παραδόθηκε στον Δήμο και απομένουν εργασίες 60.000 με 80.000 ευρώ για να χρησιμοποιηθεί” είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Καρπάθου στις 15 Δεκεμβρίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου. Όπως μάλιστα είχε τόνισει ο κ. Νισύριος, “το κτήριο αυτό βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση για 12 χρόνια και κόστισε 1.300.000 ευρώ! Βαδίζουμε νομικά για να είμαστε εντάξει και μέχρι τέλος του έτους να το καθαρίσουμε και να κάνουμε τα υπόλοιπα (ασανσέρ-γυμναστήριο υπόγειο, καλοριφέρ). Προχωράμε για να το προσφέρουμε στον καρπαθιακό λαό».

Σήμερα λοιπόν, 10 Σεπτεμβρίου, 8 μήνες μετά τις πρώτες ανακοινώσεις, αποκάλυψε στα Καρπαθιακά Νέα ότι θα βρεθεί στην Κάρπαθο ο εργολάβος του έργου. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι τελευταίες εργασίες και το κτήριο επιτέλους θα δοθεί για χρήση. 

Στην φωτογραφία αρχείου φαίνεται και το πανέμορφο δέντρο, που με απόφαση του Δήμου το καλοκαίρι 2021 ξεριζώθηκε! Σύμφωνα με την έκθεση του γεωπόνου Γ. Λαχανά οι ρίζες του δέντρου προκαλούσαν πρόβλήματα στο κτήριο!