Λιμάνι Καρπάθου. Ποιος μπορεί να πείσει την καρπαθιακή κοινωνία;

Λιμάνι Καρπάθου. Ποιος μπορεί να πείσει την καρπαθιακή κοινωνία;

Χλιαρά και μάλλον αδιάφορα αντιμετωπίζει πια η καρπαθιακή κοινωνία τα τεκταινόμενα στο δήμο Καρπάθου. Η σθεναρή άρνηση των δυο πλευρών να βάλουν νερό στο κρασί τους και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα οδηγεί μονάχα σε αδιέξοδα που χρεώνεται το νησί.

Το 2020 ήταν η πανδημία που έβαζε τρικλοποδιά στις κινήσεις του δήμου, το 2021 βάζουμε απανωτά αυτογκόλ και θα φταίει η κακή μας τύχη.

Όσο αφορά την συνεδρίαση για το λιμάνι, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, θα είναι η τρίτη προσπάθεια και η απαρτία χρειάζεται μόνο το 1/3, δηλαδή 7 Δημ. συμβούλους, οπότε θεωρούμε κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι η Συνεδρίαση θα πραγματοποιήθει.

Θα έχει επιτυχία; Αυτό δε το γνωρίζουμε.

Άραγε θα υπάρχει ζωντανή κάλυψη με κάμερα για να το παρακολουθήσουν και οι απόδημοι;

Οι Καρπάθιοι που ζουν στο νησί θα θελήσουν να ενημερωθούν; θα βρεθούν στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου;

Η οποία απόφαση θα αποτελέσει δέσμευση για την επόμενη ημέρα του Δήμου Καρπάθου;

Ο Δήμαρχος του νησιού έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κύβος ερρίφθη και το θέμα του λιμανιού αφορά την Περιφέρεια! Έτσι σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα, ο κ. Νισύριος, πριν φύγει για τις ΗΠΑ μαθαίνουμε ότι ζήτησε να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα τον αναπληρώνει ο κ. Παραγυιός, και ένα από τα θέματα θα είναι η ενημέρωση για την πορεία του λιμανιού! Προσέξτε “ενημέρωση”, που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και πολλούς μήνες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μανωλάκη, να επιλέξει τώρα το ζήτημα του λιμανιού με το οποίο οξύνει τις ήδη σπασμένες σχέσεις με τον Δήμαρχο. Ωστόσο δε μας απαντούν γιατί η ΕΣΑΛ τόσο καιρό δεν εγκρίνει την πρόταση Γιαμιν;

Γιατί δεν απαντούν στις επανειλημμένες απορίες της κοινωνίας για τον σχεδιασμό και τις οποίες τροποποιήσεις;

Γιατί δεν δίνουν στη δημοσιότητα συγκριτικά στοιχεία των προτάσεων Γιαμιν, Λιμενικου Ταμείου και του Καραξη; Δεν όφειλαν να είχαν εξεταστεί όλες οι προτάσεις;

Το λιμάνι είναι η κορυφή του παγόβουνου, ένα τεράστιο θέμα που αφορά το παρόν αλλά θα οδηγήσει το μέλλον της Καρπάθου. Εκείνοι λοιπόν που κοίταξαν στα μάτια τους Καρπάθιους, ζήτησαν ψήφο και μίλησαν με λατρεία για το νησί, οφείλουν σήμερα να πάρουν ανοιχτά θέση.

Μια τελευταία απορία, το κλειδί της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου δόθηκε στον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου;