Μανώλης Λαμπρίδης για το ακτοπλοϊκό: "Αν χρειαστεί να παρακάμψουμε την γλώσσα του πολιτισμού"

Μανώλης Λαμπρίδης για το ακτοπλοϊκό: "Αν χρειαστεί να παρακάμψουμε την γλώσσα του πολιτισμού"

ΟΙ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ.

Σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή Καρπάθου και Κάσου που επί σειρά ετών τα δυο νησιά έχουν υποστεί μια ταλαιπωρία που θυμίζει μόνο ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ από πλευράς του εκάστοτε υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας και γενικότερα κυβερνητικής πολιτικής, έχω να αναφέρω τα εξής.

Η έλλειψη δυναμισμού κινητοποιήσεων απέναντι στους κάθε κυβερνόντες από πλευράς των κατοίκων των δυο νησιών να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, είναι αιτία να ζούμε κάθε χρόνο την ίδια προσβλητική, ανεπίτρεπτη συμπεριφορά εις βάρος των κατοίκων της Καρπάθου και Κάσου.

Σε αυτό ένα μέρος οφείλεται στους βολεμένους οικονομικά επιχειρηματίες, και εισοδηματίες, Ακόμα οι ψηφοφόροι οπαδοί γιατί σαν οπαδοί συμπεριφερόμαστε μην τυχόν και δυσαρεστήσουμε την ομάδα μας και δεν μας αφήσουν να μπούμε στο γήπεδό τους. Μέσα σε όλους αυτούς θα μετρήσω και τους αδιάφορους.

Τον πολιτισμό πρώτοι γνώρισαν οι νησιώτες. Όμως ως ένα σημείο μπορεί να φτάσει η υπομονή των κατοίκων δυο ακριτικών νησιών.

Αν χρειαστεί να παρακάμψουμε την γλώσσα του πολιτισμού, ας το κάνουμε δυναμικά να ακουστεί η φωνή μας εκεί που πρέπει. Διότι είναι γνωστό σε όλους μας ποια γλώσσα χρειάζεται και τι αγώνες για να φτάσουμε στην δικαίωση.

Μ.Λ.

23.10.2022

Καρπαθιακά Νέα