Μανώλης Παραγυιός: Δεν διεκδικείς μόνο όταν φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι αλλά και όταν συνεργάζεσαι κι εργάζεσαι με μέθοδο και σχέδιο

Μανώλης Παραγυιός: Δεν διεκδικείς μόνο όταν φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι αλλά και όταν συνεργάζεσαι κι εργάζεσαι με μέθοδο και σχέδιο

Εδώ και πολλά χρόνια , επί Κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων , ουδείς τόλμησε να απαιτήσει πλοίο Β κατηγορίας για τα μέρη μας .

Και δεν τόλμησε γιατί τα λεφτά που χρειάζονταν ήταν πολλά, πάρα πολλά, πάρα πάρα πολλά !

Δώδεκα (12) εκατομμύρια ΚΑΘΕ χρόνο ΕΠΙΠΛΕΟΝ της ισχύουσας επιδότησης , όχι στραγάλια αλλά ευρώ !

Ενδεικτικά η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Καρπάθου κόστισαν 6.5 εκατομμύρια περίπου …

Ποιος τολμούσε να διεκδικήσει μια τέτοια αύξηση από Κυβέρνηση ή Υπουργό και ποιος Υπουργός είχε την ικανότητα – δυνατότητα να το πραγματοποιήσει ;

Κι όμως την εποχή που κάποιοι κοιτούν πως θα μπλοκάρουν και πως θα διαλύσουν τα πάντα- αδιαφορώντας παντελώς για τον τόπο – κάποιοι άλλοι είχαν το καθαρό μυαλό για να αδράξουν την ευκαιρία και να διεκδικήσουν συνεργαζόμενοι ( κι όχι διαμαρτυρόμενοι) με αυτούς που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει για να γίνει ένα πράγμα που έμοιαζε όνειρο απατηλό , εφικτό .

Για αυτόν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον λόγο σε λίγο διάστημα , μετά το νέο διαγωνισμό που διαδικαστικά πρέπει να γίνει, αφού ο πρώτος κηρύχθηκε άγονος θα μπει στην γραμμή το πλοίο Β κατηγορίας που όλοι επιθυμούμε .

Υπάρχουν, λοιπόν, αυτοί που διεκδίκησαν – συνεργαζόμενοι κι όχι διαμαρτυρόμενοι- και αυτοί που τους βοήθησαν δείχνοντας σπάνια φιλοπατρία , βοηθώντας τον τόπο τους .

Υπάρχουν και αυτοί που δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να το διεκδικήσουν επί πολλά έτη, κατέχοντας θέσεις ευθύνης, αλλά τώρα που η επίλυση είναι δεδομένη έγιναν “διαμαρτυρόμενοι τιμητές” και αυτοί που εδώ και μήνες δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου με παραιτήσεις , καταγγελίες , φασαρίες κτλ στερώντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια από την ενασχόληση με τα σοβαρά θέματα όπως αυτό .

Το να προσπαθούν οι δεύτεροι να “σταυρώσουν” τους πρώτους είναι τουλάχιστον φαιδρό !

Υ.Γ. 1 : Το παρόν κείμενο, αφενος, αναρτάται χάριν της αληθείας και του ορθού λόγου που δυστυχώς στο Νησί μας έχουν γίνει βορά στις κουβέντες του καφενείου και την παραπληροφόρηση .

Αφ’ετέρου για να καταλάβουμε ότι δεν διεκδικείς μόνο όταν φωνάζεις και διαμαρτύρεσαι αλλά και όταν συνεργάζεσαι κι εργάζεσαι με μέθοδο και σχέδιο. Κι όταν κοιτάς να εκμεταλλεύτείς, για το καλό του τόπου σου, τις ευκαιρίες που σου δίνονται μία φορα στα 100 χρόνια ακόμη κι αν έχει μεγάλο προσωπικό κόστος.

Υ.Γ. 2 : Ότι το δικαιούμαστε σαν τόπος είναι δεδομένο όπως δεδομένο είναι ότι το δικαιούμασταν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά τότε, βλέπεις, δεν κουνιόταν φύλλο .

(Ανάρτηση του Αντιδημάρχου Καρπάθου κ. Μανώλη Παραγυιού, με αφορμή το ακτοπλοϊκό θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα).

28.10.2022

Καρπαθιακά Νέα