Να σωθούν τα ΚΥΚΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ζητά ο Μανώλης Βιντιάδης από την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Να σωθούν τα ΚΥΚΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΟΥ ζητά ο Μανώλης Βιντιάδης από την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό πολιτισμού.

αξιότιμη κα Μενδώνη

ονομάζομαι Βιντιαδης Εμμανουήλ του Ηλία και της Ισαβέλλας, Κασιος την καταγωγή, γεννηθείς στο Πορτ-Σαϊντ (το αρχαιο Πηλουσιον) της φιλόξενης Αίγυπτου εν έτη 1939 αποφοίτησα από τα εκπαιδευτήρια της ελληνικής κοινότητος το 1956 ακολουθείσας το ναυτικό επάγγελμα οπού απέκτησα το δίπλωμα του πλοίαρχου και υπηρέτησα το ένδοξο ελληνικό εμπορικό ναυτικό επι 25 έτη.

Είναι η δεύτερη φορά που ενοχλώ το υπουργείο σας από το οποίο δυστυχώς απάντηση δεν έλαβα στο θέμα που έστειλα την 6.05.2022.

Ο λόγος που σας ενοχλώ δια δεύτερη φορά έχει να κάνει με την απόφαση την κας Πάλλη, μιας εξαιρετικής μπαλαρίνας, η οποία άφησε εποχή και

ευρεθείσα εις το ακριτικό νησί της ηρωικής Κάσου ίδρυσε σχολή μπαλέτου και κατόρθωσε να πείσει τους γονείς του νησιού να αγαπήσουν τον κλασικό χορό και να στείλουν τα παιδιά τους να τα εκπαιδεύσει σχηματίζοντας μια εξαιρετική ομάδα την οποίαν αποκαλούσε «τα κυκνάκια της»! Η φήμη των οποίων ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα.

Στην προσπάθεια της αυτή υπήρξε υπόσχεση της τοπικής αρχής να στηρίξει το έργο της οικονομικά υπόσχεση η οποία δεν ετηρηθει δυστυχώς.

Επειδή δεν γνωρίζω εάν κατέχετε το θέμα, δηλαδή της υπάρξεως της σχολής μπαλέτου αφ´ ενός και του θεατρικού εργαστήριου απο ερασιτέχνες ηθοποιούς αφ´ ετέρου στο ακριτικό μας νησάκι παρακαλώ ιδιαιτέρως εάν υπάρχει η δυνατότης εκ του υπουργείου σας της οικονομικής ενισχύσεως αυτών των δυο ανθρώπων διότι άκουσα ότι ειδικά η κα Πάλλη αναγκάζεται να κλείσει την σχολή της εξ αιτίας του ότι η δημοτική αρχή αθέτησε τον λογον της οικονομικής της υποστήριξης και η απόφαση της αυτή θα αφήσει τραύμα στις ψυχούλες αυτών των πλασμάτων τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα.

Εύχομαι και ελπίζω το αίτημα μου αυτό να εισακουσθεί και θα αναμένω απάντηση σε οποία απόφαση και εάν λάβετε διότι σε ένα ευνομούμενο κράτος και ο τελευταίος πολίτης που υποβάλει ένα αίτημα έχει δικαίωμα απαντήσεως.