Ο Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα

Ο Μάνος Κόνσολας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα

 Με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αντικείμενο τα προβλήματα του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα. 

Ο κ. Κόνσολας έθεσε το ζήτημα της βελτίωσης των συνθηκών εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων στα Δωδεκάνησα, ζητώντας την  ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ. 

Τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό υπηρεσιών όπως οι Τοπικές Διευθύνσεις Α΄ και Β’ Δωδεκανήσου σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο, αλλά και του  Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο. 

Παράλληλα συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα: 

– Η άμεση ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τις κτιριακές υποδομές του ΕΦΚΑ στη Ρόδο και επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των υπηρεσιών e-ΕΦΚΑ στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ στη Ρόδο, ένα ζήτημα που ο κ. Κόνσολας έχει αναδείξει διεξοδικά. 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε στην ανάγκη ανακατασκευής του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ στην Πλατεία Γεωργίου Λαμπριανού (πρώην Πλατεία Φώκιαλη), για το οποίο έχουν εγκριθεί πιστώσεις 2,1 εκ. ευρώ και στην αξιοποίηση των ακινήτων του ΕΦΚΑ στη θέση Επτά Βαγιές στην Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου και στα Ασγούρου. 

– Η επέκταση της  ψηφιοποίησης του αρχείου του e-ΕΦΚΑ που θα βελτιώσει τον δείκτη ταχύτητας στην απονομή συντάξεων.  

– Η επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς γραφειοκρατία οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι. 

 Δελτίο Τύπου

2.8.2023

Καρπαθιακά Νέα