"ΤΟ ΧΡΕΟΣ", της Σταυριανής Στεφάνου παρουσιάζεται στις 10 Αυγούστου στο Διαφάνι!

"ΤΟ ΧΡΕΟΣ", της Σταυριανής Στεφάνου παρουσιάζεται στις 10 Αυγούστου στο Διαφάνι!

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Διαφανίου Καρπάθου, η Αδελφότης των Απανταχού Ολυμπιτών « Η Δήμητρα» , η Αδελφότης Ολυμπιτων Ρόδου « Η Βρυκούς», και ο Φορέας Διαχείρησης Καρπάθου Σαρίας , παρουσιάζουν στις 10 Αυγούστου το βιβλίο “Το Χρέος” ! Η ιστορία του οποίου διαδραματίζεται στην Κάρπαθο !

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος κα Καλλιόπη Λεντή.

Με αφορμή την παρουσίαση η κ. Στεφάνου αναφέρει σε ανάρτηση της:

“Μεγαλη τιμή για εμένα, η πρόσκληση τεσσάρων Φορέων του νησιού! Καρπάθιοι αγαπώ σας! Φίλοι, αν εκείνη την ημέρα βρίσκεστε στο νησί, ελάτε στο Διαφάνι !”


Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα της Σταυριανής Στεφάνου:

Ανήµερα της τέλεσης ενός γάµου, αιµοδιψείς Σαρακηνοί πειρατές από τη Σαρία εισβάλλουν σε κάποιο χωριό της βόρειας Καρπάθου, αρπάζοντας τη νύφη κι άλλες είκοσι µία νεαρές Καρπάθιες. Το µέλλον των κοριτσιών είναι προδιαγεγραµµένο: σκλαβοπάζαρα και χαρέµια. Όταν ο πρωτοσύµβουλος του εµίρη σκίζει µε το γιαταγάνι το νυφικό της Σοφιάς, τα πάντα στην αιµοσταγή ψυχή του ανατρέπονται. Αλλόκοτα σχέδια και µηχανορραφίες θα στηθούν από µέρους του, µε σκοπό να τη γλιτώσει από τα σκλαβοπάζαρα της Μεσογείου. Στο σουρεαλιστικό αυτό σκηνικό όλα µοιάζουν πιθανά…

 


Η Σταυριανή Στεφάνου γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στην Αθήνα. Έχει δύο γιους, τον Γιάννη και τον Αλέξη. Εργάστηκε ως ιπτάµενη συνοδός στην Ολυµπιακή Αεροπορία, κατέχοντας και διοικητικές θέσεις ευθύνης.

Στη λογοτεχνία πρωτοεµφανίστηκε µε τη νουβέλα Μηνύµατα από το Περιθώριο (Εκδόσεις Λιβάνη, 1989). Ακολούθησαν τα µυθιστορήµατα Το Χαµόγελο της Ορχιδέας (Εκδόσεις Διόπτρα, 2000), Ο Ήλιος της Σιωπής (Εκδόσεις Διόπτρα, 2004), η συµµετοχή της στη συλλογή διηγηµάτων Ένα Κοµµάτι Ουρανού (Εκδόσεις Λιβάνη, 2007, προσφορά στον Σύλλογο «Φλόγα»), το µυθιστόρηµα Η Αλήθεια που δε Γνώριζα (Εκδόσεις Λιβάνη, 2010), το παραµύθι Ο Λοράν στο Βασίλειο του Λευκού Μάγου (2013, προσφορά στον Σύλλογο «Πίστη» και στα δηµοτικά σχολεία Δήµου Λυκόβρυσης – Πεύκης), το µυθιστόρηµα Όταν ο Θεός Έπλασε την Εύα (Εκδόσεις Λιβάνη, 2015). Επίσης, έχουν δηµοσιευτεί πολλά άρθρα της σε διά-φορα περιοδικά. Το 2006 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισµό Διηγήµατος για το διήγηµά της «Δεν Ήταν Γήλοφος, Ήταν Βουνό».

Με ενδιαφέρον για τα κοινά και τον πολιτισµό, έχει ασχοληθεί µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άθληµά της η ορειβασία και αγάπη της τα ταξίδια – θεωρεί ότι τα αµέτρητα που έχει κάνει σε όλο τον κόσµο είναι ένας πολύτιµος θησαυρός. Μπορείτε να επικοινωνήσετε µε τη συγγραφέα στο e-mail stefanoustavriani@gmail.com ή στο www.facebook.com/Stavriani.Stefanou

2.8.2023

Καρπαθιακά Νέα