Θεοδόσης Μαστρομηνάς: Θετική κίνηση η αφαλάτωση! Ελπίζω ο δήμαρχος να βρει λύση και για τα αδέσποτα συντροφιάς

Θεοδόσης Μαστρομηνάς: Θετική κίνηση η αφαλάτωση! Ελπίζω ο δήμαρχος να βρει λύση και για τα αδέσποτα συντροφιάς

Ο Θεοδόσης Μαστρομηνάς σχολιάζει την ανάρτηση του δημάρχου Καρπάθου κ. Φελλουζή με θέμα τις μονάδες αφαλάτωσης. Για την ιστορία να θυμήσουμε ότι από το 2010 οι “Ενεργοί Πολίτες” είχαν προτείνει την αγορά τέτοιων μονάδων από τον Δήμο Καρπάθου. Επίσης ο κ. Μαστρομηνάς ζητά από τον δήμαρχο Καρπάθου να σκύψει με ενσυναίσθηση και να δει με ανθρωπιά το θέμα των αδέσποτων συντροφιάς!

Γράφει ο κ. Μαστρομηνάς:

Ναι θα μετριάσει λίγο την λειψυδρία και είναι πολύ θετικό! Όμως 1200 κ.μ. και μάλιστα στα μέσα της καλοκαιρινής σαιζόν μάλλον δεν θα αμβλύνει και πολύ το μεγάλο πρόβλημα!

Ελπίζω, σαν επόμενο βήμα, ο Δήμος να αρχίσει να σκέπτεται για τριπλάσιες και τετραπλάσιες ποσότητες αλλά με αγορά των μονάδων αφαλάτωσης αλλά με αγορά και όχι με ενοικίαση !!! Έτσι οι μονάδες θα εγκατασταθουν μόνιμα και θα στοιχίσουν λιγότερο!!!

Επίσης, ο Δήμος γνωρίζει πολύ καλά ότι όπως ο τουρισμός μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από ελλείψεις υποδομών παροχής κοινωνικών αγαθών (νερό κ.α.) το ίδιο μπορεί να συμβεί εξ αιτίας έλλειψης διορατικότητας, πολιτικών και βούλησης για ορθή αντιμετώπιση των προβλημάτων για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους μας μια και δεν υπάρχει ακόμη συστηματική και πλήρη διαχείριση προγράμματος προστασίας και ευζωιας όπως ξεκάθαρα ορίζει η Νομοθεσία και που είναι αρμοδιότητα καθ’ ολοκληρία της Δημοτικής Αρχής!!!

Όλοι/ες γνωρίζουμε τη μεγάλη ευαισθησία της συντριπτικής πλειοψηφίας των χιλιάδων των επισκεπτών του νησιού μας για τους αδέσποτους/ες γάτες/ους και σκύλους και συγκεκριμένα για το πώς προνοούν η στην περίπτωση μας πως δεν προνοούν για αυτά οι αρμόδιες αρχές!!!

Και μαθαίνω ….ότι αυτόν τον Μήνα θα μείνουν ίσως νηστικά μια και ο Δήμος δεν έχει τροφές να μοιράσει στους δεκάδες εθελοντές/ρίζες για να τα ταίζουν στις αποικίες τους!!! Μαθαίνω για διάφορες δικαιολογίες των αρμόδιων που όμως χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα και οι οποίες είναι και άκρως προσβλητικές!!!

Ελπίζω ο Δήμαρχος να σκύψει πραγματικά πάνω από αυτό το σοβαρό θέμα και καλό θα είναι να το βάλει και αυτό στις προτεραιότητες του προγράμματος του και να βρεθεί άμεση λύση!!!

2.7.2024

Καρπαθιακά Νέα