Με επιτυχία η βραδιά της κοπής της βασιλόπιτας του εκπολιτιστικού ομίλου Μενετών Καρπάθου

Με επιτυχία η βραδιά της κοπής της βασιλόπιτας του εκπολιτιστικού ομίλου Μενετών Καρπάθου

 

Του συγγραφέα-αρθρογράφου  Μάκη Εμμ. Ρήγα-Ρηγοπούλη

Πλήθος κόσμου, γεμάτο το Εκκλησιαστικό Μέγαρο Μενετών, στην καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας την Κυριακή το βράδυ 5/2/23 από τον Εκπολιτιστικό, Εξωραϊστικό ‘Ομιλο.

Η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Μαριάννα Γεραπετρίτη-Βρούτση προσφώνησε τους  επίσημους και ευχαρίστησε τους παρισταμένους μικρούς και μεγάλους, την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την δωρεάν παραχώρηση του Εκκλησιαστικού Μεγάρου και τον Μ. Γεραπετρίτη για την δωρεά της Βασιλόπιτας.. και  ευχαρίστησε τα νέα μέλη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γ. Μ. Σπανό  και Β. Ν. Ανδρέου και προσκάλεσε την πολυπληθή νεολαία να πυκνώσει τις τάξεις για το καλό του συλλόγου  και του χωριού.

Στην συνέχεια οι σκαπανείς δάσκαλοι της μουσικής και του χορού,  αντίστοιχα η Ευδοξία Λυτού-Κανάκη και ο Μ. Ταβερνάρης, με τα αξιόλογα όργανα του Μ. Οικονομίδη και του Μ. Κριτσιώτη,  επί τρία χρόνια αναδεικνύουν τις παραδοσιακές λεβεντιές σε καρπάθικα και ελληνικά ακούσματα και χορούς.

Μικροί μεγάλοι με τις επίκαιρες μαντινάδες και χορούς τους ενθουσίασαν και χειροκροτούσαν για τα νέα ταλέντα των παραδοσιακών μας εθίμων.. οι δε γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς, χωριανοί συγκινημένοι που οι άξιοι απόγονοί τους θα συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις παραδοσιακές τους καταβολές.

Προσφέρθηκαν κεράσματα και η πλούσια εκδήλωση  τελείωσε με την ευλογία της ατομικής Βασιλόπιτας από τον αιδεσιμολογιώτατο ιερέα μας Μιχαήλ Φράγκο με τυχερή την Παντούλα Οθείτου, που της έπεσε το φλουρί, μέλος της δραστήριας Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

ΜΕΡΡ. 6/2/23.

φωτογραφία Εξωραιστικός Σύλλογος Μενετών facebook

 

Καρπαθιακά Νέα