Ο Μηνάς Πρωτόπαπας απαντά για τις απουσίες στο δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου

Ο Μηνάς Πρωτόπαπας απαντά για τις απουσίες στο δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου

Διευκρινίζοντας όλη την αλήθεια για τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων.

Νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω σε δημοσίευση σχετικά με τις απουσίες στα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου Καρπαθου, μιας και το θέμα το εφερε στο προσκήνιο συνάδελφος της Νέας Πνοής.

Εξηγώ λοιπόν και θυμίζω :

Ξέρετε ποσά δημοτικά συμβούλια πραγματοποιήθηκαν άσκοπα επι σειρά μηνών ; Όταν κάποιοι συνάδελφοι της νέας πνοής, που σήμερα δείχνουν υπερβάλλον ζήλο για το νησι μας, εκλέγονταν μέλη της Ο Ε και την επόμενη δήλωναν παραίτηση, αφήνοντας τον δήμο μας και κατ´επέκταση ολόκληρο το νησι μας έρμαιο, χωρις όργανο για την ομαλή διοίκηση του.

Σαφώς και δεν συμμετείχαμε σε συνεδριάσεις θεάτρου, απο επιλογή, και για να απέχουμε συνειδητά απο τέτοιες σκοπιμότητες εκδίκησης και θεατρινισμού.

Πού ήταν τότε ο ζήλος για το νησι μας ;

Μήπως ήταν η προσωπική τους εκδίκηση υπεράνω του συμφέροντος του δήμου μας; Εμπαίζοντας ολα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με τις απανωτές παραιτήσεις αφού πρώτα εκλέγονταν μέλη της ΟΕ ;

Τωρα ξαφνικά θυμήθηκαν τις απουσίες αυτών των συγκεκριμένων δημοτικών συμβουλίων και προσπαθούν να εξιλεωθούν αναμοχλεύοντας τές ;

Ευτυχώς ο Καρπαθιακός λαός δεν έχει κοντή μνήμη και την πρωτόγνωρη αυτή κατασταση δεν την έχει σβήσει απο αυτήν.

Τις πράξεις αυτές και τις συνέπειες τους, θα τις χρεωθούν οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα στην προσπάθεια τους να εξιλεωθούν εκτίθενται περισοτερο.

Είμαστε υπερήφανοι σαν μέλη της παράταξης ΑΠΕΚ που σταθήκαμε υπεύθυνα απέναντι στις δύσκολες στιγμές του Δήμου μας τα τελευταια χρονια, βάζοντας πλάτη για να μην μείνει το νησί μας χωρίς διοίκηση και δούμε χειρότερα πράγματα από όσα ήδη είχαν πάρει θέση τους μήνες εκείνους.

Είμαστε υπερήφανοι γιατί όταν κάποιοι σφύριζαν αδιάφοροι και εκαναν πολιτική εκδίκησης προς την ίδια την παραταξη τους, στον δήμαρχο, και κατ επέκταση σε όλο το νησί, εμείς χωρίς εγωισμούς βοηθήσαμε με οποίο τρόπο μπορούσαμε την λειτουργία του δήμου μας.

Με ψηλά το κεφάλι λοιπόν, με αίσθημα ευθύνης και με ολοκάθαρο πρόσωπο θα συμμετέχουμε αρκετοί απο μας στις επερχόμενες εκλογές στον Δήμο μας, προσπαθώντας έμπρακτα να βοηθήσουμε τον τόπο μας και να ανακτήσουμε χρόνο και έργα χαμένων προηγούμενων ετών.

Αυτοί που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο καλα θα κάνουν να κοιτάξουν το καθρέφτη και να αναρωτηθούν …. τί πρόσφεραν στο τόπο μας με αυτές τις πράξεις τους.

Κλείνοντας λοιπόν πρέπει να πω στον συντάκτη του άρθρου ότι το άρθρο σας είναι επιεικώς απαράδεκτο, η αντικειμενική και η έγκυρη δημοσιογραφία, δεν έπρεπε να αναφέρει ότι οι 19 απουσίες αφορούν τις συνεδριάσεις που ακολούθησαν και 18 διαδοχικές παραιτήσεις με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε συμβούλιο σχεδόν κάθε Κυριακή χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και οι 4 για τους ορκωτούς λογιστές που είχαμε ενημέρωση εκ τον προτέρων ότι δεν θα παραστούν στο συμβούλιο;

Χωρίς καν να μπείτε στον κόπο να επικοινωνήσετε μαζι μας, βγάλατε τα συμπεράσματα σας τα μεταφράσατε και μας καταδικάσατε, χωρις αντικειμενική ενημέρωση προς τον Καρπαθιακο λαό.

Σίγουρα υπήρχαν και απουσίες από τακτικά συμβούλια αλλά σε ανθρώπινα και λογικά πλαίσια, χωρίς όμως να δικαιολογούν την έκταση του θέματος, που προσωπικά πιστεύω ότι έγινε για πολιτικές σκοπιμότητες.

5.2.2023

Καρπαθιακά Νέα