Η Μις Ανεξαρτησία Άννα Ασπρά, από την Κάσο, στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στην Νέα Υόρκη

Η Μις Ανεξαρτησία Άννα Ασπρά, από την Κάσο, στην Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο στην Νέα Υόρκη

Στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης χτύπησε ξανά η καρδιά του απανταχού ελληνισμού μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ομογένεια βγήκε ξανά στους δρόμους του Μανχάταν για την 25η Μαρτίου, με περισσότερους από 80 Συλλόγους, Σωματεία και Κοινότητες να παρελαύνουν στην γαλανόλευκα ντυμένη Νέα Υόρκη. Στις ΗΠΑ ταξίδεψαν και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς οι οποίοι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό, όπου και πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Στην αρχιερατική δοξολογία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στην Νέα Υόρκη από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, προτού αρχίσει η Εθνική Παρέλαση επί της 5ης Λεωφόρου, παρευρέθηκε και η Μις Ανεξαρτησία Άννα Ασπρά που έχει την καταγωγή της από την Κάσο.

 

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σχετικές εικόνες δημοσίευσε ο Εθνικός Κήρυξ και ο Ελληνοαμερικανός, Πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Άντριου Γκουνάρντες. Ο Γκουνάρντες ανήρτησε στο Twitter: «Όμορφη μέρα για να παρελάσετε στην παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας! Ως Ελληνοαμερικανός 4ης γενιάς, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος που γιορτάζω τα 201 χρόνια της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας, Ζήτω!»

με στοιχεία από www.skai.gr