Το μνημόσυνο του αλησμόνητου καθηγητή Βασιλείου Αναγνωστόπουλου τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπάθου Κάσου

Το μνημόσυνο του αλησμόνητου καθηγητή Βασιλείου Αναγνωστόπουλου τέλεσε ο Μητροπολίτης Καρπάθου Κάσου

Την Κυριακή 20/03/2022 και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης (Βουλιαγμένη) πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προσήλθε οικειοθελώς ο ομογάλακτος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος και προεξήρχε στην τέλεση του Μνημοσύνου.

Ο Άγιος Καρπάθου στο σύντομο λογίδριόν του παρατήρησε το ότι ο αοίδιμος καθηγητής Βασίλειος Αναγνωστόπουλος ενώ ήταν αυστηρός ως καθηγητής, στην συνέχεια όμως υπήρξε φίλος και μέντορας, όλοι δε οι ομογάλακτοι απόφοιτοι της Ι.Θ.Σ.Χάλκης οφείλουν το “ευ ζην” τους στους καθηγητές τους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο εκλιπών.

Πριν το “Δι΄ευχών”, ασμένων προσήλθε ο ομογάλακτος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Ξυνός, καθώς είχε τελέσει την Θεία Λειτουργία στην ενορία του, αρκετά δε συγκινημένος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ότι μαθήτευσε στην Σχολή της Χάλκης και είχε ως καθηγητή του τον εκλιπόντα, ευχόμενος καλήν αντάμωσιν μαζί Του στον παράδεισον.

Την εν Αθήναις εδρεύουσα Εστία Θεολόγων Χάλκης εκπροσώπησε ο ομογάλακτος Γενικός Γραμματέας αυτής Γεώργιος Νούσης μαζί με τους ολιγοστούς προσελθόντες ομογαλάκτους. Επίσης παρόντες ήσαν ο Πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ (Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών) με ορισμένα μέλη του Δ.Σ. αυτής, όπως και αρκετοί Χαλκιανιοί.

Ως ένας από τους τελευταίους αποφοίτους του Γυμνασιακού Τμήματος, οφείλω να επισημάνω ότι σήμερα εν ζωή υπάρχουν δύο μόνον εκ των καθηγητών μας, ο Μητροπολίτης πρ. Χαλκηδόνος Δρ. Αθανάσιος Παπάς και ο π. Γεννάδιος (Νικόλαος) Μαυράκης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τον Δάσκαλό μας και αιωνία η μνήμη όλων των τεθνεώτων Εφόρων, Σχολαρχών, Καθηγητών και συμμαθητών μας της Ι.Θ.Σ.Χάλκης.