Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθεί ο αποκλεισμός της περιφερειακής τηλεόρασης από την κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να αρθεί ο αποκλεισμός της περιφερειακής τηλεόρασης από την κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσαν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναφορικά με την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της περιφερειακής τηλεόρασης, από την κάλυψη των απομακρυσμένων περιοχών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για τη δράση «Λευκές Περιοχές», με στόχο την εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, αφορά μόνο στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (Ε.Ε.Τ.Ε.Π.), στην οποία και βασίζεται η Αναφορά, η Περιφερειακή Τηλεόραση, ιδίως για τους κατοίκους δυσπρόσιτων περιοχών, έχει μέγιστη συνεισφορά στην πρωτογενή ενημέρωση, στην προβολή των αιτημάτων τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στη μαχητική διεκδίκηση της λύσης τους, ενώ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη διασφάλιση της πολυφωνίας στην ενημέρωση.

Αποτελεί συνεπώς, επιτακτική ανάγκη και αυτονόητη υποχρέωση, η επιδότηση των οικείων Δήμων, προκειμένου να εγκατασταθούν, όπου απαιτούνται, επιπλέον κεραίες επίγειας ευρυεκπομπής ανά περιοχή από τη DIGEA, ώστε να καταστεί εφικτή η εκπομπή των περιφερειακών καναλιών στις «Λευκές Περιοχές».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπερθεματίζουν στο ότι η συμβολή της Περιφερειακής Τηλεόρασης στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, την ενημέρωση των πολιτών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής, είναι θεμελιώδης. Οι αποκλεισμοί στην κάλυψη των περιοχών αυτών είναι ανεπίτρεπτοι και αντιδημοκρατικοί.​