Με νέα εφόδια ο π. Επιφάνιος, παραστάτης σ΄όλα εκείνα που πονούν περισσότερο

Με νέα εφόδια ο π. Επιφάνιος, παραστάτης σ΄όλα εκείνα που πονούν περισσότερο

Ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χριστοδουλάκης ολοκλήρωσε δυο πολύ σημαντικά επιμορφωτικά σεμινάρια και οπλίστηκε με περισσότερες γνώσεις στα δύσκολα ζητήματα διαχείρισης του πένθους και της αντιμετώπισης των ασθενειών.

Πρόκειται για πιστοποιημένα προγράμματα επιμόρφωσης, που διοργανώνει το ίδρυμα Ποιμαντικής επιμόρφωσης (ipe.gr) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης. Το ένα προγράμμα αφορά την ψυχολογική υποστήριξη σε νοσούντες αλλά και στους οικείους τους. Ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την κοινωνικο-προνοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους.

Αξιόλογοι καθηγητές και άλλοι, σχετικοί με τα αντικείμενα επιστήμονες, μετέδωσαν τις γνώσεις στους ενδιαφερόμενους (κυρίως ιερείς της Κρήτης) και τους εφοδίασαν με επιπλέον γνώσεις στην κάλυψη κάθε ψυχολογική υποστήριξη των ατόμων αυτών.

Στους μικρούς τόπους οι ιερείς έχουν πολλαπλούς ρόλους, έτσι κι ακούραστος π. Επιφάνιος, με όλες του τις δυνάμεις αγωνίζεται για τον τόπο του. Κάνει τη Βωλάδα διαρκώς να ξεχωρίζει!