Πέθανε ο Γιάννης θ. Πρωτοψάλτης (1934-2022). "Ο John θα μας λείψει πολύ γιατί χάσαμε έναν καλό άνθρωπο"

Πέθανε ο Γιάννης θ. Πρωτοψάλτης (1934-2022). "Ο John θα μας λείψει πολύ γιατί χάσαμε έναν καλό άνθρωπο"

 Με μεγάλη θλίψη ενημερώνουμε για τον ξαφνικό θάνατο του John Themistocles Protopsaltis στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, 10/2022 .

Ο Γιάννης γεννήθηκε στο Όθος, Καρπάθου, το 1934, μοναχογιός με 8 αδελφές . Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο και παρακολούθησε Κολέγιο πριν μεταναστεύσει στη Ροδεσία το 1955 και εγκαταστάθηκε πρώτα στο Σάλισμπουρι, στη συνέχεια στο Γκόλντεν Βάλεϊ, στο Γκάτζεμα και στο Χάρτλεϊ όπου ήταν ο επιτυχημένος ιδιοκτήτης αρκετών Γενικών Καταστημάτων.

Το 1969 παντρεύτηκε την Καλλιρόη, μεγαλύτερη κόρη του Μιχάλη και της Ζαχαρούλας Πηλίδη στο Γκουέλο πριν μετακομίσει στο Σάλισμπουρι και τελικά στο Χάρτλεϊ. Απέκτησαν δύο παιδιά που γεννήθηκαν στη Ροδεσία, τη Δρ. Ζαχαρούλα Μάρη DDS και τον Dr.Themistocles MD Νευροχειρουργό κάτοικοι της Νέας Υόρκης, NJ USA.

Ο Γιάννης και η οικογένειά του επέστρεψαν στη Ρόδο της Ελλάδας το 1979 πριν μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ το 1983 . Ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που προμήθευε εστιατόρια μέχρι τη συνταξιοδότησή του πριν από μερικά χρόνια. Ο Γιάννης και η Κάλι επισκέπτονταν την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι, λάτρευε να επιστρέφει στη γενέτειρά του, παρακολουθώντας τα φεστιβάλ και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού.

Ήταν ένας ψαράς και κυνηγός από τις πρώτες Ροδεσιανές μέρες του, χόμπι που συνέχισε μέχρι τα τελευταία χρόνια του. Επιβιώνει μέσα από τη σύζυγό του Καλλιρόη, την κόρη του Δρ Μάρις (Yianni) και τους εγγονούς του Μιχάλη και Ιωάννη, τον γιο του Δρ Θεμιστοκλής Πρωτοψάλτη (Dr.Athena) εγγονό Ιωάννη και εγγονή Μαρία, μία αδελφή, πολλά ανίψια και ανιψιές σε Ελλάδα και Αμερική.

Ο John θα μας λείψει πολύ γιατί χάσαμε έναν καλό άνθρωπο. Ας αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη .

Πηγή Mary Stavrakis Papagiannis