Νέοι ευεργέτες έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των Σπόων!

Νέοι ευεργέτες έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των Σπόων!

φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη

“Η Ευεργεσία προς τον άνθρωπο είναι η ύψιστη κοινωνική Αρετή που πηγάζει αυθόρμητα από την ψύχη του Ευεργέτη. Η Ευεργεσία δεν είναι ένα απλό συναίσθημα συμπάθειας , αλλά είναι μια έκρηξη ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς προς τον πλησίον προς την κοινωνία και γενικά προς την κοινότητα ολόκληρη” γράφει σε ανάρτηση του ο Βασίλης Πιπέρης και συνεχίζει προς τα Καρπαθιακά Νέα

“Στο χωριό μου, το Σπόα, τα πάντα έγιναν με τον σπιτικό κόπο και φιλότιμο από παλιά, εκκλησίες σχολεία ελαιοτριβεία κτλ . Κάθε τι, σπουδαίας σημασίας, οι Σποίτικοι Σύλλογοι και ειδικότερα οι ξενιτεμένοι μας, το έπαιρναν στις πλάτες τους και τα στιβαρά τους χέρια. Η Σποίτικη ευεργεσία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο”

Νέοι ευεργέτες έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο του μικρού χωριού, των Σπόων, με τους πιο παθιασμένους με τον τόπο τους Καρπάθιους.

Ο Βασίλης Πιπέρης μας παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Γ.Λειβαδιτη και τους γιούς του Γιώργο και Βασίλη, που εξοπλίζουν εκ νέου το γυμναστήριο του χωριού μας με βάση τις ανάγκες της νεολαίας μας, αφού συνομιλούν απευθείας μαζί τους. Έχουν είδη παραληφθεί από την νεολαία μας ένα ποδήλατο γυμναστικής ένας διάδρομος τρεξίματος, ένας πάγκος ραχιαίων, 5 μπάλες ποδοσφαίρου και αναμένεται και άλλος εξοπλισμός συνολικού κόστους 2800€ . Το χωριό αναγνωρίζει, ευχαριστεί και εύχεται να λαμβάνεις διπλά και τρίδιπλα από τον Θεό που κρίνει και ζυγίζει τέτοιες πράξεις.

 

Σήμερα προστίθεται ακόμη ένας ευεργέτης των Σπόων. Πρόκειται για τον Βασίλειο Μαραγκάκη ο οποίος με τη γενναιόδωρη προσφορά του, έκανε “τον Άγιο Νικόλαο ομορφότερο κατά πολύ, με έργο υψηλού κόστους και αισθητικής”.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας τον ευχαριστεί από καρδιάς και συνεχίζει: “Είσαι παράδειγμα προς μίμηση , ευχόμαστε να είσαι υγιής χαρούμενος και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένεια σου”.

 

Πραγματικά είναι απορία που ωστόσο έχει εύκολη την απάντηση:
Πως θα ήταν οι μικροί και μεγάλοι τόποι χωρίς αυτούς τους ανθρώπους; Οι μικροί κι μεγάλοι ευεργέτες δεν είναι τίποτε άλλο από πατριώτες, που δε θέλουν να σβήσει η ψυχή του χωριού τους.
Τους ευχαριστούμε.
Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα