Ο Νίκανδρος Ανδρέου τοποθετείται για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου 25.02.2021

Ο Νίκανδρος Ανδρέου τοποθετείται για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου 25.02.2021

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΤΗΝ 25-02-2021

 

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να κάνω μια σύντομη τοποθέτηση. Πριν από ένα χρόνο περίπου είχα ξανακάνει μια τοποθέτηση για τα Δελτία Τύπου. Δυστυχώς με λύπη μου βλέπω ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Κύριε Δήμαρχε,

Σας είπα και τότε, σας λέω και σήμερα ότι τα Δελτία Τύπου αυτού του είδους πρέπει να σταματήσουν. Δεν οδηγούν πουθενά και δηλητηριάζουν την Κάρπαθο. Η ευθύνη των Δελτίων Τύπου, κ. Δήμαρχε είναι αποκλειστικά δική σας. Πρέπει να σταματήσουν απ’όλες τις πλευρές. Σαν πιο παλιός, κε Δήμαρχε, θα σας συμβουλέψω η ιστορία αυτή να τελειώσει. Είναι στο χέρι σας και θα σας δώσω μια συμβουλή: Διώξτε από δίπλα σας αυτούς που τα γράφουν. Αυτοί δε θέλουν το καλό της Καρπάθου, ούτε θέλουν να πετύχετε, εσείς και κατ’ επέκταση το νησί μας.

Επειδή, λοιπόν, ο χρόνος του Δημάρχου τρέχει με πολύ μεγάλη ταχύτητα και περνά πολύ γρήγορα η τετραετία, στο τέλος που θα κάνετε τον απολογισμό σας θα λέτε ότι η τετραετία δεν έφτασε. Και θα μου πείτε και εσείς κε Δήμαρχε και όσοι συμπατριώτες που με ακούν «άστα αυτά και τι προτείνεις;»

Προτείνω, λοιπόν, το 2021 να το ανακηρύξετε Έτος Μελετών και το έτος 2022 Έτος Εκτέλεσης Μελετών. Το 2023 το αφήνω γιατί είναι έτος προεκλογικό.

Ο κόσμος σας έδωσε 8 Συμβούλους εκ των οποίων οι 7 είναι πρώτη φορά εκλεγμένοι. Εμπιστευτείτε τους, λοιπόν, γιατί και αυτοί σαν νέοι έχουν τα όνειρά τους για το νησί μας.

Διώξτε, λοιπόν, από δίπλα σας αυτούς που δεν είναι εκλεγμένοι και εμπιστευθείτε αυτούς που σας έκαναν Δήμαρχο. Αν δεν εμπιστεύεστε ούτε αυτούς, υπάρχουν και οι δύο παρατάξεις που είναι πρόθυμες να βοηθήσουν και το έχουν αποδείξει ψηφίζοντας το 90% των αποφάσεων.

Αν δε θέλετε να συνεργαστείτε ούτε με αυτούς, τότε καλέστε τους τέσσερις Καποδιστριακούς και Καλλικρατικούς Δημάρχους, τον κ. Κατσάνη, τον κ. Ιωαννίδη, τον κ. Χανιώτη και τον κ. Λάμπρο, οι οποίοι φεύγοντας από την ηλεκτρική καρέκλα του Δημάρχου, τώρα θα μπορούν πιο άνετα να σας πουν γι’αυτά που ήθελαν να κάνουν και δεν τα έκαναν.

Κύριε Δήμαρχε,

Οι Καρπάθιοι στα επόμενα Δελτία Τύπου που θα βγάλετε θέλουν να διαβάσουν

π.χ. τι έγινε με το Λιμάνι,

τι έγινε με το Γυμνάσιο Πηγαδίων,

τι γίνεται με την τουριστική προβολή της Καρπάθου,

τι γίνεται με την προετοιμασία της τουριστικής σεζόν κλπ.

Όταν, λοιπόν, κε Δήμαρχε, τα Δελτία Τύπου ανακοινώνουν τέτοιες δράσεις, τότε θα αλλάξει και η ψυχολογία των Καρπαθίων και θα ξανάρθει η αισιοδοξία σε όλους μας. Τότε, κε Δήμαρχε, το πέρασμά σας από την ηγεσία του Δήμου θα έχει θετικό πρόσημο.

 

Ευχαριστώ κε Πρόεδρε.