Συνάντηση Δημάρχου Καρπάθου με εκπροσώπους των δυο παρατάξεων – Τα νέα δεδομένα της κρίσης στον Δήμο

Συνάντηση Δημάρχου Καρπάθου με εκπροσώπους των δυο παρατάξεων – Τα νέα δεδομένα της κρίσης στον Δήμο

 

Την Παρασκευή το μεσημέρι, 3 Σεπτεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Καρπάθου συναντήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους των παρατάξεων ΑΠΕΚ και ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και κινήθηκε σε καλό κλίμα με τον κ. Νισύριο να ενημερώνει για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και τον διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή απορριμμάτων, την πανδημία, το τουρισμός αλλά και τις κινήσεις προς το υπ. Εσωτερικών για την προετοιμασία του δημοτικού συμβουλίου που σύντομα θα γίνει και θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στον Δήμο Καρπάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο παρατάξεις κατέγραψαν τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος του νησιού ωστόσο δεν τοποθετήθηκαν και απέφυγαν να πάρουν κάποια επίσημη θέση αφού περιμένουν τις εξελίξεις και την επόμενη μέρα για να χαράξουν πορεία.

Αυτά λέει το ρεπορτάζ και οι πηγές, ωστόσο αρνητική εντύπωση παρουσιάζει η εικόνα με τις φήμες, που δεξιά κι αριστερά σπέρνουν κάποιοι ανώνυμοι, οι οποίοι τι μια αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα φύγει και την άλλη ότι έχουν «κλείσει» για τις αντιδημαρχίες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ωστόσο στην κοινωνία του νησιού όλα αυτά αποπροσανατολίζουν από την μεγάλη εικόνα που δεν είναι άλλη από την αδήριτη ανάγκη να δουλέψει εδώ και τώρα ο δήμος του νησιού.

Είναι χαρτηριστικό ότι από τα 30 οχήματα που διαθέτει ο δήμος Καρπάθου τουλάχιστον 20 παρουσιάζουν προβλήματα! Κι όμως αντί να συζητάμε για την ουσία και το πώς θα προχωρήσουν τα ζητήματα που πάνε πίσω την Κάρπαθο ακούμε για πιθανούς νέους δημάρχους.

Από εδώ, τα Καρπαθιακά Νέα, επιμένουμε ότι η κοινωνία χρειάζεται την αλήθεια, όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα που θα κάνουν τους Καρπάθιους να κατανοήσουν την κρίση στον Δήμο, για να σταθούν αρωγοί στον τόπο τους. Ελπίζουμε ότι έστω και τώρα, παρά την πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ο δήμαρχος του τόπου θα βάλει νερό στο κρασί του, θα αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει και παράλληλα θα κινηθεί ενωτικά για το νησί του.

Όσο για τις παρατάξεις, δυο, τρεις ή τέσσερις, ας ξεκαθαρίσουν τις επιθυμίες τους κι ας μιλήσουν ανοιχτά στην κοινωνία με πολιτικό λόγο αν βέβαια μπορούν κι αν έχουν τη δύναμη κι ας αφήσουν τις διαρροές και τον πανικό.  Είναι αλήθεια ότι οι “5 της επιστολής” κινήθηκαν με αναφορά τους προς την αποκεντρωμένη διοίκηση αναζητώντας το δίκιο τους;

Μανώλης Δημελλάς  www.karpathiakanea.gr