Νοσοκομείο Καρπάθου. Ζητούσαν από διπλά εμβολιασμένο να φέρει rapid test για να μπει στα επείγοντα

Νοσοκομείο Καρπάθου. Ζητούσαν από διπλά εμβολιασμένο να φέρει rapid test για να μπει στα επείγοντα

Θέμα δημιουργήθηκε με ασθενή ο οποίος τη Τριτη, 14 Δεκεμβρίου 2021, πήγε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καρπάθου Άγιος Ιωάννης και εκεί του αρνήθηκαν την είσοδο, ζητώντας του πρώτα να πάει και να κάνει rapid test στην πόλη και να τους το φέρει. Ενώ πρόκειται για διπλά εμβολιασμένο και με έγκυρο πιστοποιητικό, δηλαδή δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από την τελευταία δόση.

Ο ασθενής αργά χθες βράδυ επικοινώνησε με τα Καρπαθιακά Νέα και ανέφερε το περιστατικό, λέγοντας ότι ήδη έχει ενημερώσει τον εισαγγελέα της Ρόδου. Μάλιστα ήταν απορημένος διότι στην επίσημη κρατική εγκύκλιο δεν αναφέρεται η προϋπόθεση rapid test για τους εμβολιασμένους άλλωστε στο Νοσοκομείο θα μπορούσαν να του κάνουν τέστ.

Ο ασθενής, όπως μας είπε, πήγε στο Νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και περίμενε στο χώρο στάθμευσης παραπάνω από μια ώρα. Τελικά δεν του επέτρεψαν την είσοδο και πήγε σε ιδιώτη γιατρό έκανε και rapid test το οποίο ήταν αρνητικό και ο γιατρός διαπίστωσε γαστρεντερίτιδα.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Ρουμάνης ανέφερε στα Καρπαθιακα Νέα ότι είναι ενημερωμένος για το θέμα και το Νοσοκομείο διενεργεί έρευνα και εξετάζει την συγκεκριμένη περίπτωση.