Ο γάμος του μπαμπά μου, το βιβλίο της Σοφίας Παράσχου

Ο γάμος του μπαμπά μου, το βιβλίο της Σοφίας Παράσχου

Ο γάμος του μπαμπά μου

Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου  

Το βιβλίο της συγγραφέως Σοφίας Παράσχου «Ο γάμος του μπαμπά μου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε εικονογράφηση από τη Μάρω Αλεξάνδρου. Ανήκει στη σειρά Βατόμουρο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+.

Η Βίκυ νιώθει λίγο μπερδεμένη. Είναι χαρούμενη γιατί και ο μπαμπάς της είναι χαρούμενος, αλλά και λυπημένη επειδή είναι λυπημένη η μαμά της.

Η Δανάη είχε μακριά ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια. Μου θύμισε λίγο τη Μπάρμπι μου, αλλά δεν ήταν και τόσο αδύνατη.

Οι γονείς της Βίκυς δεν μένουν πια μαζί. Έχουν χωρίσει. Έτσι η Βίκυ μένει με τη μαμά της, αλλά τα Σαββατοκύριακο πηγαίνει στον μπαμπά της στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού.

Σε μια από αυτές τις επισκέψεις της, θα γνωρίσει τη Δανάη, μια φίλη του μπαμπά της και θα την συμπαθήσει πολύ. Η μαμά της όμως δεν συμπαθεί τη Δανάη και ούτε να ακούσει το όνομά της δεν θέλει. Η Βίκυ είναι στενοχωρημένη που βλέπει τη μαμά της θυμωμένη. Όταν πηγαίνει όμως να δει τον μπαμπά και τη Δανάη είναι χαρούμενη.

Μου άρεσε πολύ η Δανάη, γιατί όλη μέρα έπαιζε μαζί μου επιτραπέζια, μου έφτιαξε τα μαλλιά μου κοτσίδα σαν τη δική της και μου διάβασε όλα τα βιβλία που είχα αφήσει στο σπίτι της γιαγιάς. Ήταν πολύ καλή η φίλη του μπαμπά μου και χάρηκα που είχε γίνει και δική μου φίλη. Εκείνο όμως που με παραξένεψε ήταν ότι σε μια στιγμή ο μπαμπάς, αντί να την πει «Δανάη», την είπε «αγάπη μου», δηλαδή όπως λέει κι εμένα που είμαι παιδί του.

Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή τους μετά το διαζύγιο των γονιών τους. Μια δύσκολη κατάσταση στην αρχή, που τα φέρνει σε δύσκολη θέση, αφού αναγκάζονται να μοιράζουν τη ζωή τους σε δυο σπίτια, δυο δωμάτια, δυο οικογένειες.

Θα πάψει η μαμά της να είναι λυπημένη; Τι θα συμβεί όταν θα γνωρίσει και εκείνη έναν φίλο, τον Ανδρέα;

Τι έκπληξη ετοιμάζουν η Δανάη και ο μπαμπάς στη Βίκυ;

Το βιβλίο προσπαθεί να λύσει όλες τις απορίες που δημιουργούνται στα παιδιά των χωρισμένων οικογενειών σχετικά με την μετέπειτα ζωή τους. Τα καθησυχάζει και τα βοηθά να καταλάβουν ότι μπορεί να βιώνουν πολλές αλλαγές στη ζωή τους, αυτό όμως που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η πρώτη θέση που θα κατέχουν στη καρδιά των γονιών του, ακόμα και μετά το διαζύγιο.

Περίληψη: Η εξάχρονη Βίκυ έχει πολλές απορίες: Γιατί κάποια παιδιά, όπως εκείνη, δε ζουν με τον μπαμπά και τη μαμά στο ίδιο σπίτι; Γιατί χωρίζουν οι γονείς;    Όταν χωρίζουν, αγαπούν το ίδιο ή περισσότερο τα παιδιά τους; Είναι κακό που αγαπάει την αρραβωνιαστικιά του μπαμπά της; Η μαμά της θα θυμώσει που θα γίνει παράνυφη στον γάμο του μπαμπά με τη Δανάη; Όλα αυτά τα ερωτήματα την προβληματίζουν καθώς ετοιμάζεται για τον γάμο του μπαμπά της. Επειδή όμως είναι ένα πανέξυπνο κοριτσάκι, στο τέλος καταφέρνει να είναι όλοι χαρούμενοι και πιο πολύ η ίδια, γιατί, όχι μόνο βρίσκει τις απαντήσεις που χρειαζόταν, αλλά και κάτι ακόμα: μια υπέροχη έκπληξη που θα έρθει σε λίγους μήνες!


Στοιχεία βιβλίου:

Τίτλος: Ο γάμος του μπαμπά μου

Συγγραφέας: Σοφία Παράσχου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Ημ. Έκδοσης: 22/03/2018

Σελίδες: 56

ISBN: 978-618-01-2348-7

πηγή: www.thematofylakes.gr