ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ

 

 

Με μία πραγματικά μεγαλειώδη παράσταση στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Κάσου, “Οι Κασιώτες Καπεταναίοι” το θεατρικό έργο του δικού μας Μηνά Βιντιάδη, μία παραγωγή του Δήμου της Ηρωικής Ν. Κάσου για τα διακόσια χρόνια από την επανάσταση, ξεκίνησαν οι δράσεις πολιτισμού για την επέτειο του πατημού.

Δράσεις εναρμονισμένες με το πνεύμα της ημέρας, που είναι ημέρα πένθους περισυλλογής και θύμησης για μας τους Κασιώτες.

“Οι Κασιώτες Καπεταναίοι” άνοιξαν τα θεατρικά τους πανιά, πρώτα πρώτα από το ηρωικό νησί μας για να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.

Εναλλαγή συναισθημάτων για τους θεατές, συγκίνηση, λύπη αλλά και υπερηφάνεια για τους λησμονημένους μας ήρωες.

Ο Μάρκος Μαλλιαράκης, ο Θόδωρος Κανταρτζής, ο Νικόλαος Μπουρέκας, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος και η γυναίκα- ηρωίδα της Κάσου οι ξεχασμένοι και αποσυνάγωγοι της ιστορίας μας θύμισαν ηρώων έργα.

Μαζί με άλλους Καπεταναίους όταν το κάλεσε η περίσταση μετέτρεψαν τα εμπορικά τους πλοία σε πολεμικά και μπήκαν στον αγώνα έχοντας βαθιά μέσα τους το αίσθημα της πλήρους ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στην άξια σκηνοθέτη Βάνα Πεφάνη που πήρε κυριολεκτικά το έργο στους ώμους της, στους καταξιωμένους ηθοποιούς Χρήστο Σαπουντζή και Δημήτρη Μαζιώτη, στα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου Κάσου Νικολέττα Σοφίλα, Ηλία Μαστροπαύλο και Γιώργη Ξυδιάρη. Επίσης στην σκηνογράφο Ευαγγελία Ασπρά για το υπέροχο καράβι, την Ευαγγελία Παραλή και την Ποθητή Καμπούρη για τις μακέτες και το βράχο και τέλος στον Δημήτρη Φιλιππή στον ήχο και το φώς.

Πάνω απ όλα όμως ευχαριστούμε εσάς τους υπερήφανους και ηρωικούς Κασιώτες που αγκαλιάσατε το έργο, και νιώσατε έστω και ένα μικρό άγγιγμα στην ψυχή σας και την καρδιά σας.

Δελτίο τύπου ΚΟ.ΔΕ.ΔΗ.Κ

Κοινωφελής Επιχείρηση Κάσου|

Φωτογραφίες: Αριστείδης Μιαούλης, Βαγγέλης Καταχανάς και Γιώργος Γρηγοριάδης