Παναγιώτα Βλαντή: Η πρόταση για γάμο στην Κάρπαθο και η αποκάλυψη για σεξουαλική παρενόχληση

Παναγιώτα Βλαντή: Η πρόταση για γάμο στην Κάρπαθο και η αποκάλυψη για σεξουαλική παρενόχληση

Η Παναγιώτα Βλαντή ήταν η καλεσμένη της εκπομπής «Το Πρωινό», το πρωί της Τρίτης 9 Νοεμβρίου. Η ηθοποιός μίλησε αρχικά για τον μυστικό της γάμο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Ύδρα με τον αγαπημένο της Γιάννη Βλάχο.

«Ο στόχος ήταν να μην πάρει χαμπάρι κανείς ότι παντρεύομαι. Μετά δε με ένοιαζε, εγώ η ίδια έδωσα υλικό απλά δεν ήθελα εκείνη τη στιγμή. Αποφασίσαμε με τον Γιάννη να έχουμε πολύ λίγο κόσμο. Είχαμε 50 καλεσμένους. Δεν το είπαμε γενικώς. Το κρατήσαμε κρυφό. Ο Γιάννης είναι κατασκευαστής. Γνωριστήκαμε μέσω της Άντζυς Νομικού, της κουμπάρας μου… Γνωριστήκαμε λίγο πριν τον κορονοϊο… Η πρόταση γάμου έγινε στην Κάρπαθο. Πολύ απλά, σε ένα φαγητό χωρίς να το περιμένω μου έδωσε απλά ένα μονόπετρο στο χέρι… Δεν θα παντρευόμουν αν δε γνώριζα τον Γιάννη. Δε φοβόμουν αλλά ήξερα μέσα μου ότι δεν… Με τον Γιάννη όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς» είπε η Παναγιώτα Βλαντή.

Σε άλλο σημείο, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχάσει ο κόσμος τι έχει γίνει.

«Καλώς έγινε και καλό είναι να μην το ξεχνάμε και καλό είναι να το θυμίζουμε. Υπάρχουν κάποια περιστατικά που είναι παραγεγραμμένα, αυτο όμως δε σημαίνει ότι δε γίνανε και γι’ αυτά τα περιστατικά εγώ ποντάρω πάρα πολύ στον κόσμο. Να μην ξεχάσει ο κόσμος. Ο κόσμος μας φτιάχνει και μας αγαπά ή δε μας αγαπά… Υπάρχουν και άλλα περιστατικά που θα πάνε στη δικαιοσύνη και ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Δε πρέπει αυτό να το ξεχνάμε γενικώς και να μην δούμε μετά από κάποια χρόνια αυτόν που κατηγορείται να είναι ξανά στα πράγματα. Εμένα αυτό με αγχώνει. Ο χώρος μας ξεχνάει και κάποια περιστατικά συνέβησαν εξαιτίας της ανοχής του χώρου. Φυσικά δε τα ξέραμε όλα σε τέτοιο βαθμό. Για βιασμούς εγώ δεν ήξερα. Ήξερα για περίεργες συμπεριφορές και ήταν γνωστό για κάποια άτομα αλλά δε ξέραμε για βιασμό. Εγώ για κάποια άτομα πραγματικά σοκαρίστηκα. Κακή συμπεριφορά ήξερα και λεκτική συμπεριφορά ήξερα… Ξέραμε ότι γινόταν κατάχρηση εξουσίας αλλά για βιασμό δεν είχα ακούσε. Δεν είχε ακούσει. Και εγώ είχα βγει και είχα πει για μένα…» είπε και περιέγραψε το πρόσωπο από το οποίο δέχτηκε παρενόχληση εξηγώντας,

«Σε ηλικία πάρα πολύ νεαρή, σε ακρόαση. Ήμουν 22 ετών όταν μου συνέβη. Ήταν σεξουαλική παρενόχληση υπό τη μορφή της ακρόασης. Σοκαρίστηκα στην αρχή… Ευτυχώς από όλες αυτές τις κυρίες τη γλίτωσα πιο ελαφρά. Το είχα πει σε συναδέλφους μου και γενικά το έλεγα σε κορίτσια. Όταν μάθαινα ότι γίνεται μια ακρόαση έλεγα προσέξτε αυτό. Το λέγαμε… Στον χώρο κυκλοφορούσε… Η δράση του απ’ ότι κατάλαβα σταμάτησε από ένα σημείο και μετά. Δεν έκανε ακροάσεις μετά. Τώρα είμαστε ψύχραιμες.

Είναι ραγισμένες ψυχές. Αυτές οι κοπέλες έχουν περάσει πολύ δύσκολα μέχρι να ορθοποδήσουν αν έχουν ορθοποδήσει ποτέ. Γι΄ αυτό θυμώνω με όσους λένε «γιατί τώρα», το θεωρώ ανήθικο ειδικά όταν γίνεται από άλλες γυναίκες».

.πηγή www.tlife.gr