Επιστολή του βουλευτή Ι. Παππά προς Έπαρχο και Δήμαρχο Καρπάθου

Επιστολή του βουλευτή Ι. Παππά προς Έπαρχο και Δήμαρχο Καρπάθου

 

Προς:

Έπαρχο Καρπάθου- Ηρωικής Νήσου Κάσου,

Δήμαρχο Καρπάθου,

Δ.Σ Δήμου Καρπάθου,

Αγαπητές και αγαπητοί συμπατριώτες, γνωρίζω καλά πως μας ενώνει το πάθος για την Κάρπαθο και τα υπόλοιπα νησιά μας.

Υπό αυτό το πρίσμα και με τη σκέψη ότι πάντα πρέπει να πράττουμε με γνώμονα τη διευκόλυνση των πολιτών και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, πραγματοποίησα σειρά επαφών και συναντήσεων με κυβερνητικούς φορείς, στις οποίες συναντήσεις αναφέρθηκα εκτενώς και πρότεινα ουσιαστικές λύσεις για τα ζητήματα της Καρπάθου.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποίησα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Στέλιο Πέτσα. Ο Υπουργός με ενημέρωσε πως προχωράει άμεσα η έγκριση του φακέλου, τον οποίο η δημοτική αρχή της Καρπάθου έχει καταθέσει και αφορά το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης.

Επίσης, τόνισα στον Υπουργό τη σημασία του μεγάλου έργου του δικτύου υδροδότησης για την τοπική κοινωνία και την βελτίωση των υποδομών του νησιού.

Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε, πως το έργο προχωράει και θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με την αξία του να ανέρχεται περίπου στα 7.000.000 ευρώ.

Επίσης για τα θέματα του Αεροδρομίου της Καρπάθου, πραγματοποίησα σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, κύριο Ιωάννη Ξιφαρά και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κύριο Γιώργο Δριτσάκο.

Αναλύσαμε εκτενώς τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Αεροδρόμιο του νησιού, για μέρος των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντιμετώπισής τους.

Αρχικά, θα υπογραφεί και θα ανακοινωθεί άμεσα η εξασφάλιση του ποσού του 1.100.000 ευρώ για το έργο της περίφραξης του Αεροδρομίου Καρπάθου, ενώ τάχιστα θα ξεκινήσει και η μελέτη του “master plan” για τη δημιουργία δύο επιπλέον θέσεων στάθμευσης αεροπλάνων, έτσι ώστε από δύο να γίνουν τέσσερις.

Σε αυτό το σημείο, επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω και για την τοποθέτηση των πέντε συσκευών κλιματισμού στο χώρο των αναχωρήσεων, γεγονός για το οποίο προσωπικά είχα κινήσει τη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα προωθείται η τοποθέτηση 2-3 κλιματιστικών στο χώρο των αφίξεων και προχωράει η μελέτη για τη διόρθωση και τον εκσυγχρονισμό του κλιματισμού του Αεροδρομίου, γεγονός αυτονόητο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών. Η αξία του έργου έχει υπολογιστεί στις 250.000€.

Παράλληλα, έχω ήδη τονίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες την ανάγκη για ανάληψη της φύλαξης του Αεροδρομίου από εταιρεία security, πρόταση η οποία έχει κριθεί θετικά και

εξετάζεται.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Κ. Παππάς