Σήμερα περιμένουμε από τον Δήμαρχο Καρπάθου να αγκαλιάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Σήμερα περιμένουμε από τον Δήμαρχο Καρπάθου να αγκαλιάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

του Μανώλη Δημελλά

Είναι αλήθεια ότι χθες εξεπλάγην ευχάριστα. Έλαβα τρεις επιστολές, από τις ισάριθμες παρατάξεις του Δήμου Καρπάθου, που  δεν έκρυβαν την αγωνία αλλά και την πρόθεση να βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και τους πιθανούς εγωισμούς με γνώμονα και πυξίδα την Κάρπαθο.

Πρώτος ο κ. Τσαμπουνιεράκης,  που είναι αλήθεια ότι κατηγορήθηκε ότι ψάχνει θέση, καρέκλα μέσα στο Δήμο. Εκείνος με μια αληθινά αποστομωτική απάντηση έκοψε τη φόρα στους καλοθελητές, σε όλους εκείνους που δηλώνουν ότι «αγαπούν» περισσότερο το νησί από εκείνον!

Αμέσως μετά τα Καρπαθιακά Νέα δέχτηκαν την επιστολή της ΑΠΕΚ. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος. Και οι δυο φωνές ξεκαθαρίζουν ότι η όποια διαπαραταξιακή  συμφωνία θα έχει να κάνει με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην ουσία λένε ότι χωρίς την παράταξη Νισύριου, δεν προχωρούν μπροστά, δεν κάνουν βήμα.

Λίγο αργότερα, ήταν περίπου 21.00, όταν δέχτηκα ακόμη ένα μήνυμα, αυτή τη φορά ήταν η θέση των 6 (δεν είναι 5, αλλά έξι οι δημοτικοί Σύμβουλοι της Νέας Πνοής (από τους 8), οι οποίοι ζητούν από τον Δήμαρχο κ. Νισύριο, να προχωρήσει σε γενναίες αλλαγές στον τρόπο διοίκησης του Δήμου).

Λοιπόν βρισκόμουν για δουλειά στην πρώτη προβολή της ταινίας MAN OF GOD ( Ο άνθρωπος του Θεού) της Jelena Popovits, με θέμα τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου. Θα μου πείτε τι δουλειά έχει ο τρομερός Άγιος με την κρίση στο Δήμο της Καρπάθου. Πριν βιαστείτε να δώσετε τις απαντήσεις, να σας πω λοιπόν ότι η λύση είναι στο δρόμο της ταπείνωσης, με θάρρος και απεριόριστη ειλικρίνεια. Με πρώτο το δικό του συγνώμη, θα κερδίσει ο Δήμαρχος Καρπάθου.

Είναι η ευκαιρία να σταματήσει η μιζέρια κι φθορά. Να πάψει η κοινωνία να μιλά για τον «αυτόματο πιλότο». Ο κ. Νισύριος, ως αληθινός πατέρας, μέσα στον Δήμο της Καρπάθου, πρέπει να κάνει στην άκρη τις διαφορές και να αγκαλιάσει ακόμη και τα παιδιά που τον κατηγόρησαν, έστω κι αν λάθεψαν. Τώρα δεν υπάρχει πια αμφιβολία, είναι η στιγμή να φανερώσει τα χαρτιά του. Να επιλέξει ακόμη και να χάσει, για το καλό της Καρπάθου.