Μνήμη Καθηγητή Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ από τον Εμμανουήλ Πικουλή

Μνήμη Καθηγητή Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ από τον Εμμανουήλ Πικουλή
Βρίσκομαι στην ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση να μιλήσω για την απώλεια του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.
Για εμένα προσωπικά είναι ιδιαίτερα φορτισμένη η στιγμή, μιας και για περισσότερα από 20 χρόνια στο Λαϊκό, ήταν για μένα αλλά και όλη την «οικογένεια» του Λαϊκού, κάτι παραπάνω από Δάσκαλος.
Χειρουργός και ιδρυτής του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», αλλά πάνω από όλα ένας Επιστήμονας και Άνθρωπος με την ουμανιστική έννοια, πάντα δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη. Μας δίδαξε τις αρχές του “ανθρωπισμού” και μεταλαμπάδευσε στους φοιτητές του, τους συναδέλφους και τους συνεργάτες του την αγάπη και το πάθος του για μια ιατρική χωρίς σύνορα, χωρίς φραγμούς, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ιδιοτέλεια.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Θα είναι πάντα κοντά μας, στις καρδιές όλων μας.
Καθηγητής Μάνος Πικουλής
Διευθυντής Χειρουργικού Τομέα

Ιατρική Σχολή

Ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου, ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Υπήρξε ιδρυτής και επί πολλά έτη, πρόεδρος των Ελλήνων «Γιατρών Του Κόσμου» με σημαντική εμπειρία σε πολλές αποστολές ιατρικής αρωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου ή σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και καταστροφές.