Η ποδοσφαιρική ομάδα "ΟΛΥΜΠΟΣ" συμμετέχει και πάλι στο θερινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Η ποδοσφαιρική ομάδα "ΟΛΥΜΠΟΣ" συμμετέχει και πάλι στο θερινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα ΚΑΡΠΑΘΟΥ

 

 

Ύστερα από 4 χρόνια απουσίας από το Θερινό Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Καρπάθου, η ομάδα μας “ΟΛΥΜΠΟΣ” θα δώσει το “παρών” στη φετινή διοργάνωση συμμετέχοντας στο 2ο Όμιλο με αντιπάλους τις ομάδες των χωριών Απερίου (“ΠΡΩΤΕΑΣ”), Βωλάδας (“ΑΠΟΛΛΩΝ”) και Σπόων (“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”), αρχής γενομένης σήμερα στις 18:30.

Την ώρα αυτή η ιστορική μας ομάδα αγωνίζεται με τον “ΑΠΟΛΛΩΝΑ” Βωλάδας στο γήπεδο του “ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ” Καρπάθου στα Πηγάδια. Η φετινή συμμετοχή όμως επισκιάζεται από τρεις σημαντικές και απρόσμενες απώλειες που βιώσαμε στο διάστημα που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που συμμετείχαμε στο τουρνουά.

Πρόκειται τον θάνατο των Νίκου Βασ. Χηράκη (Κερατσίνι, 2020), ιστορικού μας αρχηγού, Αντώνη Εμμ. Πρωτόπαπα (Ρόδος, 2021) και Παντελή Βασ. Τσέρκη (Βαλτιμόρη Η.Π.Α., 2022).

Τρεις άνθρωποι που έφυγαν νωρίς για το μεγάλο ταξίδι. Τρεις άνθρωποι που υπήρξαν στυλοβάτες της ομάδας μας, που μεσουράνησε στις αρχές και στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κατακτώντας 2 παγκαρπαθιακά ποδοσφαιρικά πρωτάθληματα (’81 και ’83), κάνοντας τον Καρπαθιακό φίλαθλο κόσμο να παραμιλάει για το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Όσοι είχαν τη τύχη να ζήσουν και να δουν αυτή την ομάδα, αντίπαλοι και μη, την χαρακτήριζαν ως “dream team” του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου, λόγω του θεάματος που προσέφερε.

 

Ως ένδειξη ποδοσφαιρικού πένθους αποφασίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας μας, τα χρώματα της εμφάνισης της να μην είναι το κλασικό μπλε-άσπρο, αλλά μαύρο-χρυσό. Μαύρο ως ένδειξη πένθους για τις απρόσμενες απώλειες των πρώην ποδοσφαιριστών μας και χρυσό, πρωτίστως για τη Χρυσή καρδιά και την καλοσύνη που είχαν σαν χαρακτήρες και δευτερευόντως για την ιστορία που έγραψαν με χρυσά γράμματα στο Καρπαθιακό ποδόσφαιρο εκπροσωπώντας το αγαπημένο τους χωριό και τόπο καταγωγής τους, την ομάδα του οποίου οδήγησαν στην κορυφή 2 φορές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει…

 

Κλείνοντας  θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον συμπατριώτη μας Γεώργιο Βασιλείου Πρωτόπαπα, Πρόεδρο της καλαθοσφαιρικής ομάδας των επιτυχιών του χωριού μας, που ακόμα μια χρονιά στηρίζει, ως Μεγάλος Χορηγός, τη νεολαία και την ποδοσφαιρική μας ομάδα, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα και το κόστος του αναγκαίου εξοπλισμού της.

 

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας μας έχει ως εξής:

 

 

” Ολύμπου – “ΑΠΟΛΛΩΝ” Βωλάδας            (Γήπεδο “ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ”, Πηγάδια)

— 21 Ιουλίου, “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” Σπόων – “ΟΛΥΜΠΟΣ” Όλυμπος          (Γήπεδο “ΠΡΩΤΕΑ”, Απέρι) 

— 28 Ιουλίου, “ΠΡΩΤΕΑΣ” Απερίου – “ΟΛΥΜΠΟΣ” Ολύμπου                (Γήπεδο “ΠΡΩΤΕΑ”, Απέρι).

Η ιστορική ποδοσφαιρική ομαδα “ΟΛΥΜΠΟΣ”, αρχές δεκαετίας 1980.
Η θρυλική DREAM TEAM του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου. (Φωτογραφία από το αρχείο του Γιάννη Βασ. Χαλκιά)