Το σήμα του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ είναι το απόλυτο εργαλείο viral νοσταλγίας, μαζί με την Carmina Burana, τον απόηχο ομιλιών του Ανδρέα Παπανδρέου, τα πεντοχίλιαρα να καλύπτουν το φως του ουρανού και τον Θεόδωρο Πάγκαλο να διαπιστώνει σκωπτικά «μαζί τα φάγαμε». Στην περίπτωση του 17χρονου μεταπωλητή sneakers, Γιάννη Λουλούδη, το σήμα του ΠΑΣΟΚ ήταν μια καλή αφορμή για έξτρα (αστρονομικά) κέρδη και γενναία τηλεοπτική προβολή
Από την lifo.gr επικοινώνησαν με την ρεπόρτερ σε θέματα σχετικά με το ΚΙΝ.ΑΛ, Ελένη Γκρίγκοβιτς και μου εξήγησε τι έχει συμβεί: Ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και δικηγόρος, Δημήτρης Μάντζος επικοινώνησαν με τον επιχειρηματία/σχεδιαστή και ζήτησαν να αποσυρθεί το προϊόν, καθώς απαγορεύεται η εμπορική χρήση του ονόματος και σήματος του κόμματος αφού παραβιάζει την πνευματική ιδιοκτησία (αρ. 66Ε του ν.2121/1993). Στο πρόσφατο παρελθόν, ο γνωστός και ως «σερίφης» (για τις άμεσες παρεμβάσεις του) Παναγιώτης Βλάχος έχει αντιδράσει άμεσα και σε περιστατικά εκμετάλλευσης του σήματος του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε πιάτα τύπου μπέργκερ και είδη βάφτισης (!).
Ο δημιουργός και παραγωγός των αθλητικών παπουτσιών, φαίνεται συμφώνησε στην απόσυρση του προϊόντος από την παραγωγή και την προώθηση. Σύμφωνα με το protothema.gr, ο ίδιος υποστήριξε ότι ο παππούς του ψήφιζε ΠΑΣΟΚ για αυτό και έχει μια ιδιαίτερα συναισθηματική σχέση και νοσταλγία με το κόμμα.
Κάπου εδώ, αξίζει να τονίσουμε ότι οι sneaker resellers, οι άνθρωποι που αγοράζουν και πουλάνε συλλεκτικά sneakers, συχνά σε τιμές πολλών χιλιάδων δολαρίων, δραστηριοποιούνται σε μια αχανή, παγκόσμια αγορά που είναι δύσκολο να ελεγχθεί μέσω κρατικών παρεμβάσεων. Τουτέστιν, δεν αποτελεί έκπληξη η δήλωση του Γ.Λουλούδη στο Μega πως έχει αρκετές δεκάδες παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ προς πώληση, με ενδιαφερόμενους ακόμα και από Αμερική και τιμές που «σκαρφαλώνουν» προς τα 280 ευρώ. Η αξία της συλλογής sneakers του Γιάννη Λουλούδη, σύμφωνα με το site Overhype – πριν το λανσάρισμα των ΜΠΑΣΟΚ – άγγιζε τα 318.550 δολάρια (!), ενώ ο ίδιος είχε ξεκινήσει την μεταπώληση λίγα χρόνια πριν, με κεφάλαιο μόλις 800 ευρώ.
Που μπορώ να βρω ένα ζευγάρι sneakers ΜΠΑΣΟΚ;
Αυτή ήταν η ερώτηση που έκαναν από τη lifo στον Γιάννη Λουλούδη μέσω Instagram, χωρίς να απαντήσει ποτέ. Ο νεαρός μεταπωλητής φαίνεται πως συνεχίζει το promotion του δημιουργήματός του μέσω εμφανίσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές και φροντίζει ώστε τα sneakers ΜΠΑΣΟΚ να είναι ορατά σε sneaker nerds που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν τεράστια ποσά για ένα συλλεκτικό ζευγάρι. Το κέρδος είναι 100% εξασφαλισμένο.
Πηγή www.lifo.gr