Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των τουριστικών ημερόπλοιων

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη των τουριστικών ημερόπλοιων

Με πρόταση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να επεκταθεί το μέτρο της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους στα ημερόπλοια και για την τουριστική περίοδο του 2021.

Ο κ. Κόνσολας, αφού επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για τον κλάδο των τουριστικών ημεροπλοίων αλλά και για τους ναυτικούς που εργάζονται σε αυτά, τονίζει ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό εξακολουθούν να έχουν ένα δυσανάλογο μεγάλο μέγεθος και για το 2021 και αναμένεται να επηρεάσουν καίρια τον κλάδο των τουριστικών ημερόπλοιων, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές στις οποίες υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Εκτιμά ότι υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες για να συμπεριληφθεί ο κλάδος των τουριστικών ημερόπλοιων στο μέτρο της επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζομένους και για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2021, όπως έγινε και πέρυσι.

Παράλληλα τονίζει ότι ο κλάδος του τουριστικών ημερόπλοιων δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα για την επιδότηση κεφαλαίου κίνησης για τις τουριστικές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου χρειάζεται ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους.