Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα - 23χρονος από Πάτρα, για τη θανάτωση γάτας

Η πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα - 23χρονος από Πάτρα, για τη θανάτωση γάτας

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε σήμερα το φιλοζωικό κίνημα της Ελλάδας, καθώς η πρώτη προφυλάκιση για το αδίκημα της ζωοκτονίας αποτελεί πλέον γεγονός!

Ο 23χρονος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και ομολόγησε ότι έσφαξε μια γάτα “για να τη φάει” στην περιοχή του Νότιου πάρκου της Πάτρας κόντα στην οδό Παπαφλέσσα – Αποφασίστηκε σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί και εξαιτίας του ποινικού του μητρώο

Ο νεαρός αποφασίστηκε σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελά να προφυλακιστεί και εξαιτίας του ποινικού του μητρώου, καθώς ήταν έξω με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για παραβατικό άτομο χωρίς καμία απολύτως διαταραχή και με πλήρη συνείδηση των πράξεων του.

Η Έλενα Αρβανίτη, δικηγόρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο) που δήλωσε παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορία μιλώντας στο pelop.gr εξήγησε πως “Είναι η πρώτη πανελλαδικά εφαρμογή του Νόμου 4745-2020 με προφυλάκιση σε περίπτωση θανάτωσης ζώου. Ο νόμος έχει αναγάγει την θανάτωση και βασανισμό των ζώων σε κακούργημα, που σημαίνει ποινή φυλάκισης έως και 10 έτη.”

Δικαιώση για την προσπάθεια όλων των  φιλόζωων της Πάτρας

Οι φιλόζωοι της Πάτρας χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου που είναι μόνο η αρχή μιας σειράς αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί κατά το παρελθόν χωρίς να έχουν τιμωρηθεί

Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος συνελήφθη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 26 Ιουλίου αφού αυτόπτες μάρτυρες τον είδαν να περιφέρεται κρατώντας το σφαγμένο ζώο και τη λεπίδα και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία.
Ο δράστης κρατήθηκε στο Β Α.Τ. Πάτρας και μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα στον εισαγγελέα. Εκεί ζήτησε και πήρα αναβολή και σήμερα διατάχθηκε η προφυλάκιση του μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

πηγή www.pelop.gr