Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων: Ψήφισμα για την απώλεια του Ομότιμου καθηγητή Νικολάου Κόνσολα

Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων: Ψήφισμα για την απώλεια του Ομότιμου καθηγητή Νικολάου Κόνσολα

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Πειραιάς, 6 Οκτωβρίου 2023 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του συμπατριώτη μας Καρπάθιου Ομότιμου Καθηγητού του Παντείου Πανεπιστημίου Νικολάου Κόνσολα. 

Ο Νικόλαος Κόνσολας υπήρξε ένας σπουδαίος ακαδημαϊκός, πρωταγωνιστής στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και καινοτόμου Πανεπιστημίου αλλά και στην ανάπτυξη και τη διάχυση της Περιφερειακής Επιστήμης, καθώς ήταν ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και διευθυντής για περισσότερα από 25 χρόνια, του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ι.Π.Α.), του βασικού ερευνητικού φορέα της περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την όρεξή του για προσφορά, δημιούργησε γενιές και γενιές νέων επιστημόνων στον τομέα αυτό, ανοίγοντάς τους τον δρόμο στα διεθνή επιστημονικά τους βήματα. Ο Νίκος Κόνσολας, εξάλλου, υπήρξε επικεφαλής και πρόεδρος πολλών σημαντικών οργανισμών της χώρας, θέσεις τις οποίες υπηρέτησε με αφοσίωση, αφήνοντας σπουδαίο έργο.  

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Κόνσολας δεν ήταν μόνο ένας εξαιρετικός επιστήμονας που έκανε υπερήφανους όλους τους Καρπάθιους, ήταν κι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με ήθος, με καλοσύνη, με εντιμότητα και με αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τους νέους της. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. 

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ. αποφασίζει ομόφωνα: 

  1. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια 
  1. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σ.Α.Κ. καθώς και να το αποστείλει για δημοσίευση στα Καρπαθιακά παροικιακά έντυπα. 

Με τιμή, 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο