Έξι ημέρες έμειναν οι "ΡΙΖΕΣ" στην Κάρπαθο και πέτυχαν μια ξεχωριστή προβολή του νησιού

Έξι ημέρες έμειναν οι "ΡΙΖΕΣ" στην Κάρπαθο και πέτυχαν μια ξεχωριστή προβολή του νησιού
Ολοκληρώθηκε  η εξαήμερη παραμονή των διαχειριστών του  λογαριασμού ΡΙΖΕΣ (21 έως 26 Αυγούστου 2021). Πρόκεται για μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ιστότοπο www.cosmogony.gr
Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου, είχε μεγάλη επιτυχία για το νησί, καθώς αυτό προβλήθηκε επί έξι συνεχόμενες μέρες μέσα από δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, σε κοινό 100.000 και πλέον ανθρώπων (Facebook & Instagram). Με εικόνες και μικρά άρθρα έγινε αναφορά στις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές της Καρπάθου, τα ήθη και έθιμα και τις γαστρονομικές τοπικές δημιουργίες του τόπου!
Τι είναι οι Ρίζες; σχέσεις, δεσμοί, αισθήματα που δένουν κάποιον σε έναν τόπο. Αυτή είναι μια από τις πολλές ετυμολογίες που μπορεί να βρει κανείς για τις ρίζες. Οι ρίζες μας είναι δυνατές, όπως οι αναμνήσεις. (Μαρία Κοσμίδου, www.cosmogony.gr) 
Μάλιστα, όπως γράφουν σε μια από τις ανάρτηση τους, ένα από τα χωριά που τους μάγεψε ήταν το Μεσοχώρι Καρπάθου! 
“Οι Ρίζες της παράδοσης
Αιώνες μες τα βάθη
Κι εσείς τις περισώνετε
Με ζήλο και μ’ αγάπη.”
Η μαντινάδα είναι της κυρίας Πόπης που μας φίλεψε στον Έλλοβο, γνωστή για τα χαρίσματα της σε στίχους, κεντήματα αλλά και κάθε λογής χειροποίητες νοστιμιές.
Στο Μεσοχώρι μπορούν άνετα να λένε για το τοπίο, πως είχανε και στο χωριό τους Game of Thrones, καθώς αυτό που αντικρίζεις ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Η ομορφιά των κοριτσιών του δε, που φόρεσαν τις Μεσοχωρίτικες στολές τους και χόρεψαν για εμάς, είναι βγαλμένη από εκείνα τα παλιά παραμύθια.
Αξιζει να αναφέρουμε ότι η δράση δεν κόστισε στον Δήμο Καρπάθου, ωστόσο υπήρξαν χορηγοί από τις ντόπιες επιχειρήσεις που βοήθησαν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.
Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Καρπάθου συνεχίζει την προσπάθεια της:
“Συνεχίζουμε με σκοπό την μέγιστη προβολή και προώθηση του υπέροχου νησιού μας!
Δήμος Καρπάθου Visit Karpathos Island
Ξεχωριστά ευχαριστούμε 💗 :
Hotel Aphrodite – Taverna Parthenon, Olymbos, Karpathos
Ρίζες μας είναι αυτή η παύση του καλοκαιρινού μεσημεριού, για λίγη ρακή και μεζέ κάτω από την δροσιά ενός ευκαλύπτου.