Ο νεαρός Ρονάλντο κι ένας αδέσποτος γάτος. Μια ιστορία φιλότιμου κι ανθρωπιάς

Ο νεαρός Ρονάλντο κι ένας αδέσποτος γάτος. Μια ιστορία φιλότιμου κι ανθρωπιάς

Μια ιστορία ανθρωπιάς και φιλότιμου ανεβάζουν οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου, από εκείνες που φανερώνουν ότι υπάρχει ελπίδα που έρχεται από τα νέα παιδιά της Καρπάθου!

Τις προάλλες ο νεαρός Ρονάλντο, περνώντας από τις Μενετές είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο όπου χτύπησε καταλάθος την όμορφη αυτή γατούλα.

Άρχισε να αιμορραγεί από τη μύτη, να έχει ακράτεια, ατονία και να ζαλίζεται. Αμέσως σταμάτησε, την έβαλε στο αυτοκίνητο και ξεκίνησε για να βρει κτηνίατρο.

Και οι δύο κτηνίατροι απουσιάζουν ταυτόχρονα από το νησί και αν και του έδωσαν οδηγίες και οι δύο τηλεφωνικά, ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει ένεση.

Επικοινώνησε μαζί μας και εμείς σκεφτήκαμε να καλέσουμε έναν γιατρό. Πρώτο καλέσαμε τον οικογενειακό γιατρό Αλέξανδρο Χριστοδούλου, ο οποίος αφού του εξηγήσαμε ότι και οι δύο κτηνίατροι απουσιάζουν, δέχθηκε και την περιέθαλψε και μάλιστα αφιλοκερδώς!

Η Βασιλική και ο Πέτρος απο το φαρμακείο Βαρδαούλη επίσης μας προμήθευσαν δωρεάν με την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή!

Έπειτα μάθαμε και το ευχάριστο ότι γατούλα στις Μενετές βρίσκει εδώ και καιρό φροντίδα στο σπίτι της οικογένειας Σπανού όπου και την μετέφερε ο Ρονάλντο.

Μαθαίνουμε σήμερα από την οικογένεια ότι η μικρή τα πάει περίφημα και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως!

Σε μια Κάρπαθο που μας πληγώνει με τις συνεχείς κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις, με την αδιαφορία της, με τις συμπεριφορές, την μικροψυχία, το παράδειγμα του νεαρού Ρονάλντο που σταμάτησε και φρόντισε την γατούλα μετά το ατύχημα, ο γιατρός Αλέξανδρος που δεν αρνήθηκε την βοήθεια του σε άλλο πλάσμα του Θεού, οι φαρμακοποιοί που δεν σκέφτηκαν τα χρήματα στην ώρα της ανάγκης, μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας υπενθυμίζουν τη δύναμη της προσφοράς και της ομοψυχίας.

Γιατί όλα ειναι δυνατά. Φτάνει να υπάρχει ανθρωπιά…