Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία" - Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και Βασίλειος Γεργατσούλης στην 6η ημερίδα

Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία" - Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και Βασίλειος Γεργατσούλης στην 6η ημερίδα
 
Ο Σύλλογος των Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων διοργανώνει μία σειρά 7 διαδικτυακών διαλέξεων με τίτλο “Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία”, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και με στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Δωδεκανήσου στην Ελληνική Επανάσταση. 
 
Η 6η και προτελευταία ημερίδα του Συλλόγου μας με γενικό τίτλο “Τα Δωδεκάνησα στην Εθνεγερσία” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Μαΐου στις 17:00.
Στη συγκεκριμένη ημερίδα θα αναλυθεί η επιρροή της Εθνεγερσίας στην παράδοση της Δωδεκανήσου και θα φανερωθούν ευρήματα του Αγώνα στα νησιά μας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μας:

Στην 6η διαδικτυακή ημερίδα μας έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας δύο εξαίρετους ομιλητές.
– Δρ Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης,  Ομότιμος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου
Θέμα: “Η Επανάσταση στην ποίηση και τα τραγούδια της Καρπάθου και άλλων νήσων”.
– Δρ Βασίλειος Γεργατσούλης, Φιλόλογος, Διδάκτωρ Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θέμα: “Η Επανάσταση στα παραμύθια και τον ανεκδοτολογικό λόγο”.

Εκτός των δύο παραπάνω ομιλιών θα γίνει παρουσίαση και σχολιασμός πιθανών ευρημάτων της επιρροής της Επανάστασης στα έθιμα, το χορό, την ενδυμασία και τον υλικό πολιτισμό της Δωδεκανήσου.

Με το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από το κοινό και χαιρετισμοί επισήμων. Ενδεδειγμένος – εκτιμώμενος χρόνος κάθε ερώτησης 1′ και κάθε χαιρετισμού 3′.
 
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και όλοι μαζί να εντρυφήσουμε στην αξία και τη συμβολή της Δωδεκανήσου στην Επανάσταση αλλά και εν γένει στη σημασία της ιδιαίτερης πατρίδας ως κομμάτι του Ελληνισμού.
 
Για όσους δεν παρακολουθήσατε τις προηγούμενες πέντε ημέρες των ομιλιών μας μπορείτε να τις δείτε πατώντας τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ.