Κάρπαθος: Βαρύ πένθος, μεγάλη θλίψη από τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Λιγνού

Κάρπαθος: Βαρύ πένθος, μεγάλη θλίψη από τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Λιγνού

Συγκλονισμένη είναι σήμερα η Κάρπαθος και ιδιαίτερα το χωριό Σπόα, από τον ξαφνικό και αδόκητο χαμό του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Λιγνού, π. προισταμένου ΟΤΕ Καρπάθου. Ξεχωριστός πατέρας και αυθεντικός πατριώτης ο Ντίνος αφήνει κληρονομιά στην αγαπημένη του Κάρπαθο τα παιδιά του.

Όλοι εμείς, που τον γνωρίσαμε και ήρθαμε κοντά με το μεγαλείο της καθάριας σκέψης του, αισθανόμαστε συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια. Ο Ντίνος, ένας σπάνιος άνθρωπος, ήταν από τους Καρπάθιους που ότι κι αν έκανε δεν ήθελε να ακούγεται το όνομα του, διάλεγε να σταθεί στη σκιά και να προσφέρει ότι και όπως μπορούσε. Λάτρευε τα παιδιά του και στεκόταν βράχος για εκείνα. Δυσαναπλήρωτη ετούτη η απώλεια για το Σπόα όπως και για όλη την Κάρπαθο.

Στις 21 Μαϊου, ημέρα της εορτή του, η κόρη του, κυρία Έβελυν Λιγνού, είχε γράψει για εκείνον:

“Ο άνθρωπος που μας έμαθε πως η αξιοπρέπεια και η ελευθερία είναι υψίστης σημασίας αγαθό για την ζωή του ανθρώπου, είναι τα πρώτα σταθερά θεμέλια μας έλεγε, με μια ήρεμη αλλά συνάμα τόσο διαπεραστική φωνή …

Εκείνος που μας παρότρυνε να μελετάμε, που μας έπαιρνε τετράδια καλλιγραφίας, για να εξασκούμε την γραφή μας, γιατί ήθελε να έχουμε ένα σπάνιο και μοναδικό γραφικό χαρακτήρα.
Εκείνος που σήκωνε τα μανίκια, οποιαδήποτε στιγμή Όχι για να μας πει, αλλά για να μας δείξει ότι ‘’εγώ είμαι εδώ για εσάς’’, που δεν λύγισε, δεν χώρεσε στα μικρά λόγια τα εφήμερα .
Εκείνος που αγάπησε την μητέρα μας, πολύ περισσότερο από τον ίδιο του τον εαυτό και από κοινού μας έδωσαν το καλύτερο δυνατό παράδειγμα για τις βάσεις μιας οικογένειας, για εμάς .
Ο πιο αυστηρός μας κριτής, μα ταυτόχρονα και ο πιο δίκαιος, εκείνος που δεν επέτρεπε το λάθος να γίνει συνήθεια.
Εκείνος που σηκώνονταν πάντα μια σταθερή ώρα, για να δει το γλυκοχαραμα του ουρανού, να γεμίσει η ματιά του, με τα ίδια ακριβώς χρώματα, έτσι ώστε να τα δούμε και εμείς αργότερα .

Ο άνθρωπος που μας δίδαξε πως να ανταμιβουμε και να προσπαθούμε χωρίς να περιμένουμε την επιβράβευση του αποτελέσματος.”

Καλό παράδεισο φίλε Ντίνο. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά, τους συγγενείς και τους οικείους καθώς και στο χωριό Σπόα.

18.6.2024

Καρπαθιακά Νέα